Κόμματα

ΔΗΣΥ για Πελεκάνο: Δεδομένο ότι θα διαγραφεί εάν είναι υποψήφιος με άλλο κόμμα

Για την ενδεχόμενη μετακίνηση του Μάριου Πελεκάνου στο ΕΛΑΜ ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλάς.

Ειδικότερα, ερωτηθείς στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι εάν θα διαγραφεί ο Μάριος Πελακάνος εάν βάλει υποψηφιότητα με το ΕΛΑΜ, απάντησε «αυτό είναι δεδομένο και αυτονόητο. Το λέγαμε πολλές φορές ότι ανέκαθεν οποιοσδήποτε έβαζε υποψηφιότητα με άλλο κόμμα, είτε δημοτικός σύμβουλος είτε βουλευτής, αυτομάτως έφευγε από το μητρώο των μελών».

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Εκλογολόγος, Νάσιος Ορεινός, σημείωσε ότι «είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, υπάρχει δημοκρατία και μπορεί ο καθένας να παίρνει τις αποφάσεις του και θα κριθεί γι αυτές. Και στο τέλος της ημέρας ίσως δεν χρειάζεται να δώσουμε τόση έκταση σε ένα θέμα, όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον. Εγώ έχω ένα θέμα με πρόσωπα που λαμβάνουν αξίωμα μέσω ενός κόμματος και μετά γυρίζουν την πλάτη. Ο Πελεκάνος έχει συμπεριφερθεί λίγο παράξενα, δηλαδή πας σε εκλογές του πολιτικού γραφείου, έρχεσαι με 4 – 5 ψήφους διαφορά έβδομος, μένεις εκτός, την επόμενη ημέρα παραιτείσαι. Εγώ τι να ερμηνεύσω; Ότι τα υπόλοιπα έξι άτομα δεν είναι άξια και θα έπρεπε με το ζόρι να μπει;».

Συμπλήρωσε ότι «δεν ήττα του Πελεκάνου, το να χάνεις από αξιόλογα άτομα για λίγους ψήφους εγώ δεν το θεωρώ ήττα. Είναι υποτιμητικό να λέμε ότι χάσαμε σημαίνει λέει χάσαμε από υποδεέστερους;».

Ανέφερε επίσης ότι πολλές φορές τόσο ο ΔΗΣΥ όσο και ο Πελεκάνος είχαν πει ότι τους χωρίζουν πολλά με το ΕΛΑΜ και διαφωνούν έντονα. Επεσήμανε δε ότι δεν είναι δεδομένο ότι όταν κάποιος φύγει, θα πετύχει. Έχει πάρει περίπου 9000 ψήφους στις εσωκομματικές. Δεν σημαίνει ότι θα τις πάρει μαζί του».