Κυπριακό

Φιντάν: «Επιθυμούμε ολοκλήρωση τουρκικών κρατών συμπεριλαμβανομένης της τδβκ»

H Milliyet γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι «επιθυμούμε να επιταχύνουμε την ολοκλήρωσή ως τουρκικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της ΤΔΒΚ, και να ενωθούμε περισσότερο σε κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας, όπως αναφέρεται στην επισκόπηση του τουρκοκυπριακού Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στο Κίρσεχιρ ο Φιντάν ανέφερε ότι «παρά τις κρίσεις που αποτελούν ζωτική απειλή σε μια δύσκολη γεωγραφία, συνεχίζουμε να είμαστε ο υπερασπιστής της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην περιοχή μας».

Υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι υπέρ της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ο υπουργός Φιντάν συνέχισε τις δηλώσεις του ως εξής: «Είμαστε υπέρ της αλήθειας και της δικαιοσύνης σε κάθε ζήτημα. […] Η συνεργασία μας με το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζεται με τη θεσμοθέτηση στο πλαίσιο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών. Επιθυμούμε να επιταχύνουμε την ολοκλήρωσή μας ως τουρκικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της ΤΔΒΚ, και να ενσωματωθούμε περισσότερο σε κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας. Τέλος, με τη δημιουργία του κοινού μας επενδυτικού ταμείου, κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την ολοκλήρωση των οικονομιών μας. Η ύπαρξη μιας ισχυρής Τουρκίας και η ενοποίηση των Τουρκικών Κρατών κάτω από μια ενιαία στέγη κάνει επίσης ευτυχισμένους τους συμπατριώτες μας σε μια πολύ ευρύτερη γεωγραφία. Όπως συμβαίνει εδώ και 21 χρόνια, θα προστατεύουμε πάντα την κυριαρχία, την ειρήνη και τη σταθερότητα της χώρας μας την επόμενη περίοδο.