Κόμματα

Αννίτα: Ανήκουμε σε πολιτικό σύνολο, αυτό δεν αλλάζει για προσωπικό όφελος (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αποχώρηση του Μάριου Πελεκάνου από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, σχολίασε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, φιλοξενούμενη στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Κληθείσα να σχολιάσει την φράση του Μάριου Πελεκάνου ότι «όσοι είναι κοντά στον ΔΗΣΥ γνωρίζουν καλά τι ακριβώς έχει συμβεί, απάντησε ότι δεν γνωρίζει και ότι αυτό πρέπει να το απαντήσει ο ίδιος».

«Υπήρξε μια δημοκρατική διαδικασία, δεν επιλέγηκε ο κ. Πελεκάνος όπως και άλλοι έμειναν εκτός. Μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του πολιτικού γραφείου επιλέγηκαν οι υπόλοιποι έξι αξιόλογοι υποψήφιοι/ιες. Αν αυτός είναι ο λόγος αποχώρησής του τότε θα το απαντήσει ο ίδιος. Έληξε για εμάς αυτό το ζήτημα. Είναι εχτός του μητρώου, πολιτικά το κρίνουμε και δεν είναι προσωπικό το θέμα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είμαστε για τις ιδέες μας, για τις αξίες μας και γι’ αυτό ανήκουμε σε ένα πολιτικό σύνολο και αυτό δεν μπορεί αν αλλάζει αναλόγως εκλογικού αποτελέσματος είτε προσωπικού οφέλους», τόνισε.

Σημείωσε ότι «δεν πρέπει να το παίρνουμε προσωπικά, ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δημοκρατικά λειτουργούμε, λαμβάνονται οι αποφάσεις, δεν μπορεί τώρα να διαφοροποιούμαστε ή να έχουμε μια άλλη άποψη που δεν μας στερήθηκε το δικαίωμα να τοποθετηθούμε διαφορετικά. Αυτό που κρίνεται είναι η ευθιξία μας, η πολιτική σκοπιμότητα και γι’ αυτό έχει λήξει για εμάς αυτό το ζήτημα».

«Έχουμε μπροστά μας μία διπλή εκλογική αναμέτρηση, ένα πολύ σημαντικό στοίχημα για τον ΔΗΣΥ, γιατί χρειάζεται ο τόπος ένα δυνατό ΔΗΣΥ που ακριβώς πρεσβεύει αυτές τις συγκεκριμένες θέσεις και ιδιαίτερα τώρα στις δύσκολές συνθήκες που διάγουμε πρέπει να βγούμε μπροστά με εισηγήσεις για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και όχι ποια καρέκλα μας βολεύει ή ποιο όχημα θα χρησιμοποιήσουμε ενδεχόμενα για να εξυπηρετηθούμε προσωπικά»

Η Αννίτα Δημητρίου τόνισε ότι ο ΔΗΣΥ δεν έχει καμία πολιτική ταύτιση με το ΕΛΑΜ και πολιτικά διερωτώμαι που είναι και το αντικείμενο και ποια ταύτιση έχει με το ΕΛΑΜ όταν κατέθεσε για παράδειγμα πρόταση νόμου για οριζόντια αναστολή των εκποιήσεων.

«Είναι με αυτές τις πολιτικές που διαφωνεί με τον ΔΗΣΥ και συμφωνεί με το ΕΛΑΜ; Αυτά πρέπει να σταματήσουν. Εμείς έχουμε τις αρχές μας και έχουμε εισηγήσεις. Επιτέλους να μετρηθούμε όχι επί ψεύτικων accounts και εντυπώσεων που προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν εναντίον μας», επεσήμανε.