Διεθνή

Ερντογάν: Έχουμε μεγαλώσει 3 φορές μέχρι σήμερα και θα μεγαλώσουμε άλλες δύο

«Έχουμε μεγαλώσει τη χώρα μας 3 φορές μέχρι σήμερα και θα τη μεγαλώσουμε άλλες δύο φορές το επόμενο διάστημα», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πόλη Ακσαράι της κεντρικής Τουρκίας.

«Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε πολλούς τομείς, αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί που θέλουμε να είμαστε. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε, πολλά έργα να ολοκληρώσουμε, πολλές προκλήσεις να ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας ότι ένας από τους στόχους είναι και να καταστήσει την οικονομία της Τουρκίας μία από τις 10 μεγαλύτερες στον κόσμο.

Η Τουρκία περιβάλλεται από συγκρούσεις

«Βλέπετε τι συμβαίνει στην περιοχή μας», πρόσθεσε. «Από τη μία πλευρά μας μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και από την άλλη πλευρά μας οι θηριωδίες που διαπράττει το Ισραήλ εναντίον του λαού της Γάζας, όπου σφαγιάζονται γυναίκες και παιδιά, βαθαίνουν όλο και περισσότερο. Οι εντάσεις αυξάνονται παντού στα Βαλκάνια.

Επιπλέον, με τις πολυάριθμες επιθέσεις που έχουμε δεχτεί τα τελευταία 10 χρόνια, δεν θέλουμε να παρασυρθούμε σε μία τέτοια καταστροφική εικόνα», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνοντας κινδύνους να βρίσκονται προ των πυλών της Τουρκίας.

Σκοτεινοί κύκλοι επιβουλεύονται την Τουρκία

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη γνωστή κατηγορία κατά της αντιπολίτευσης ότι είναι υποχείριο ξένων σκοτεινών δυνάμεων, που στόχο έχουν την καταστροφή της Τουρκίας.

«Οι κύκλοι που δεν αισθάνονται άνετα με τη δύναμη και τις δυνατότητες της χώρας μας θέλουν να σύρουν το έθνος μας στο βάλτο της απαισιοδοξίας χρησιμοποιώντας την αντιπολίτευση.

Στόχος τους είναι να βάλουν την Τουρκία σε ένα κλίμα ανασφάλειας και αστάθειας μέσα στο οποίο θα στερήσουν από την Τουρκία τα σημερινά της κεκτημένα.

Νομίζουν ότι θέτοντας προσωρινά εμπόδια μπροστά από τους παντοτινούς στόχους μας, μπορούν να μπει σφήνα ανάμεσα σε εμάς και το έθνος μας. Έχουμε δει αυτό το σενάριο πολλές φορές», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το Ακσαράι έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου επειδή έδειξε μια προστατευτική, στάση απέναντι στον Mωάμεθ τον Πορθητή και τον αγκάλιασε με ειλικρίνεια και αγάπη. Το Ακσαράι βρυχήθηκε σαν λιοντάρι και ενστάλαξε γαλήνη στις καρδιές των φίλων και φόβο στις καρδιές των εχθρών», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχαριστώντας την πόλη που στάθηκε δίπλα του σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, όπως είπε, και ζητώντας πάλι την ψήφο τους την ερχόμενη Κυριακή.

Γράφουμε έπος ως Τουρκία...

Στο ίδιο μοτίβο κι η ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη Γιόζγκατ, όπου μίλησε για έπος της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία.

«Δεν επιτρέψαμε να διεξαχθούν επιχειρήσεις στο έδαφος του κράτους μας για τη διαίρεση της πατρίδας μας. Σήμερα, με επενδύσεις 5,5 δισ. ευρώ, υπάρχει μια Τουρκία που γράφει έπος στην αμυντική βιομηχανία.

Έχετε δει το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος ΚΑΑΝ; Είπαν ότι δεν μπορούσαμε να κατασκευάσουμε το ΚΑΑΝ, αλλά εμείς το κατασκευάσαμε. Το 2028, όταν ακούσουμε τον ήχο ενός αεροπλάνου και κοιτάξουμε ψηλά, θα δούμε στον ουρανό το ΚΑΑΝ, που κατασκευάστηκε από Τούρκους μηχανικούς. Το ΚΑΑΝ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προστασία της πατρίδας των Αιθέρων μας».