Έγκλημα

Οργή Λοϊζίδη: Μπέρδεψαν τις δολοφονίες με λαμπρατζιές- Κοροϊδεύουν τον Πρόεδρο

Για τη διαταγή επιχείρησης για πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος σε παγκύπρια βάση μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος του Αστυνομικού κλάδου Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «αυτό που δεν έχω καταλάβει από την ανυπόγραφη ανακοίνωση του Αρχηγείου… μας λένε να παίξουμε με τον πατριωτισμό μας. Επικαλούνται τον πατριωτισμό των απλών μελών, ποιοι;».

Αφού απαρίθμησε υποθέσεις και προβλήματα της αστυνομίας, σημείωσε ότι «ζητούν από αστυνομικούς να δουλεύουν εκτός καθήκοντος υπερωρίες δωρεάν. Αυτό γινόταν το 1926, στα εργοστάσια». Πρόσθεσε ότι «από την περασμένη εβδομάδα με νομικό σύμβουλο τους είπαμε ότι δεν θα ανεχθούμε κανένας να μη δουλεύει ούτε λεπτό, χωρίς να μην πληρώνεται».

Κάλεσε να γίνει έρευνα στα οικονομικά της αστυνομίας, για το ποιους επέλεξαν ο αρχηγός και ο υπαρχηγός, αντί να πληρώνουν ιδιώτες εκμισθώσεις, επέλεξαν να πληρώνει ο φορολογούμενος υπερωριακά. Παράδειγμα η Μονή Αββακούμ, κάτι άλλες εκδηλώσεις σε φίλους ιδιώτες, κάποιον επιχειρηματία που προσέχουν τέσσερις πέντε αστυνομικοί. Δείχνει ότι τα λεφτά έχουν τελειώσει. Εάν έφτασαν σήμερα να λένε στους αστυνομικούς να δουλεύουν δωρεάν, έπονται τα χειρότερα για τον κόσμο».

«Νομίζετε αυτοί που έβγαλαν τη διαταγή επιχείρησης ξέρουν τι έβγαλαν; Νομίζετε ξέρουν τι γίνεται; Νομίζετε ξέρουν τι είναι οργανωμένο έγκλημα και τι παραβατικότητα; Έχουμε μπερδέψει τα ναρκωτικά και τις δολοφονίες με την παραβατικότητα και τις λαμπρατζιές. Και 10.000 περίπολα να βγάλω έξω δεν θα σταματήσω τις δολοφονίες και τα ναρκωτικά. Αυτά σταματούν με πληροφορίες και στοχευμένες επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «κάποιος κορόιδεψε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και του είπε στη δήλωσή του ότι θα βγάλει 350 αστυνομικούς από τα γραφεία. Κανένας δεν είπε όμως του προέδρου ότι αυτοί σε κοροϊδεύουν, ούτε ψηφιοποίηση έκαναν για να μπορούν να βγάλουν κόσμο έξω, αυτοί που δουλεύουν στα γραφεία δεν έχουν άδεια οπλοφορίας, κάποιοι είναι ελαφρύ καθήκον. Όλο αυτό τον πατριωτισμό δεν τον έχει δει στους δικούς τους μισθούς και στις δικές τους διαμάχες για μια θέση ως βοηθοί αρχηγοί ή αξιωματικοί».