Κόμματα

Πελεκάνος: Τα άδικα ουκ ευλογούνται - Υπάρχει υποκρισία στην Πινδάρου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα άδικα ουκ ευλογούνται» δήλωσε ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για τις Ευρωεκλογές, Μάριος Πελακάνος ενώ δεν παρέλειψε να παραδεχτεί ότι υπάρχει πολιτική υποκρισία στην Πινδάρου.

Μιλώντας στο Σίγμα και στις Τομές στα Γεγονότα, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ, Μάριος Πελεκάνος, απαντώντας στο αν είναι τελικά ακροδεξιό στοιχείο ανέφερε ότι «δεν αντιλαμβάνομαι αυτό το ταπέλωμα που επιχειρούν κάποιοι όταν κάποιος είναι εναντίον της τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια ή μιλά για την στήριξη του παραδοσιακού θεσμού της οικογένειας ή μιλά για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται από την παράνομη μετανάστευση ή αγαπά την πατρίδα του στο τέλος της ημέρας είναι ακροδεξιό στοιχείο»

«Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι πολλοί να έχουν την ίδια άποψη και ο ένας να θεωρείται ως κεντρώος και ο άλλος ο δεξιός. Θα πρέπει να δούμε το περιεχόμενο και όχι τα ταπελώματα», είπε ο Πελεκάνος.

Όσο αφορά τις διαρροές από τον ΔΗΣΥ στο ΕΛΑΜ, δήλωσε ότι «οι διαρροές προς το ΕΛΑΜ δεν είναι σημερινές και θα πρέπει να προβληματιστούν κάποιοί γιατί υπάρχουν αυτές οι ροές και γιατί συνεχίζονται. Εμένα οι θέσεις μου δεν έχουν αλλάξει και δεν θα αλλάξουν».

«Μιλώντας με την βάση του ΔΗΣΥ ναι μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του Δημοκρατικού Συναγερμού ταυτίζεται με τις απόψεις μου», είπε ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για της ευρωεκλογές .

Επίσης, δήλωσε ότι «μετακινούνται και από άλλους χώρους προς το ΕΛΑΜ αλλά ναι μπορούμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι η πλειοψηφία μετακινούνται από το χώρο ΔΗΣΥ κάτι που ενδεχομένως ναι είναι φυσιολογικό γιατί ο ΔΗΣΥ ήταν μια μεγαλύτερη πηγή από την οποία μπορούσαν να αντληθούν ψήφοι».

Σχολιάζοντας τα λόγια της Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου, είπε ότι «ούτε για τριάντα αργύρια, ούτε για τριάντα χιλιάδες δεν θα πρόδιδα τον οποιονδήποτε. Πολλοί οι οποίοι επικοινωνούσαν μαζί μου τις τελευταίες ημέρες από την ημέρα που υπέβαλα την παραίτηση μου, αυτό που με παρότρυναν να κάνω και αναφέρομαι βεβαίως σε στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού ήταν να παραμείνω στη θέση μου να «στρογγυλοκαθίσω» και να διεκδικήσω θέση στις βουλευτικές εκλογές και να ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο. Επιλέγω το δύσκολο δρόμο καθώς στην πολιτική βρισκόμαστε για να κάνουμε αγώνα επί πολιτικών θέσεων και όχι αγώνα απόκτησης θέσεων».

Απαντώντας στα λεγόμενα του Κωνσταντίνος Πετρίδη, είπε πως «το βιογραφικό του Μάριου Πελεκάνου και του οποιουδήποτε υποψήφιου για τις ευρωεκλογές είναι διαθέσιμο και εύκολα κάποιος μπορεί να το συγκρίνει. Δεν δέχομαι όμως αυτές τις παραινέσεις ιδιαίτερα από τον κύριο Πετρίδη ο οποίος να υπενθυμίσω ότι μεταξύ του πρώτου και δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών υποστήριξε την υποψηφιότητα του κύριου Μαυρογιάννη».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτική υποκρισία απάντησε πως «σαφώς και υπάρχει, όταν ο μηχανισμός ή μέρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει εργαστεί για την εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη θα πρέπει σήμερα να συζητάμε για μια πολιτική αποφάσεις ενός πολιτικού προσώπου η οποία εδράζεται στις πολιτικές του θέσεις και να τις συγκρίνουμε με το αποτέλεσμα των εκλογών και να προσπαθούμε σε περίπτωση αποτυχίας μας να φορτώσουμε το εκλογικών αποτέλεσμα σε αυτόν τον πολιτικό».

Τέλος, δήλωσε ότι «όλοι στο τέλος της ημέρες θα αναμετρηθούμε με τη συνείδηση μας και κριτής όλων μας είναι ο λαός και όπως λέει και η πίστη μας τα άδικα ουκ ευλογούνται».

Δείτε το απόσπασμα: