Τουρισμός

Αυτούς τους προορισμούς κατακλύζουν οι Κύπριοι Πάσχα και καλοκαίρι - Πόσα κοστίζουν τα ταξίδια

Με τις διακοπές του Πάσχα να πλησιάζουν, οι Κύπριοι έχουν ήδη οργανωθεί για τα ταξιδάκια τους ενώ ρίχνουν το βλέμμα τους και στα πακέτα για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μιλώντας στο SigmaLive o Επίτιμος Πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Άκης Κελεπέσιης, μας ανέφερε πως «υπάρχει ζήτηση για τα ταξίδια το φετινό Πάσχα, η οποία είναι αυξημένη συγκριτικά με το 2019 πριν δηλαδή από την πανδημία, αλλά σε πιο χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την περσινή χρονιά η οποία χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετική. Οι Κύπριοι φέτος είναι πιο συγκρατημένοι», είπε ο κ.Κελεπέσιης.

Σύμφωνα με τον Άκη Κελεπέσιη, ο πρώτος προορισμός που επιλέγουν οι Κύπριοι το Πάσχα είναι η Ελλάδα αφού το Πάσχα είναι το «Πάσχα των Ελλήνων».

Συγκεκριμένα ανάμεσα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η Καλαμάτα, η Πάτρα, η Αθήνα, η Κέρκυρα, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη».

Όσο αφορά τα ταξίδια στην υπόλοιπη Ευρώπη οι Κύπριοι επέλεξαν οργανωμένα ταξίδια σε Παρίσι και πιο μεμονωμένα στο Λονδίνο.

Σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων για την περίοδο του Πάσχα, ο κ.Κελεπέσιης είπε πως «οι τιμές έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρσι, είναι καλές».

Ερωτηθείς, αν οι Κύπριοι άρχισαν ήδη να κάνουν τις κρατήσεις τους για την περίοδο του καλοκαιριού, μας είπε ότι « Οι Κύπριοι άρχισαν να κάνουν κρατήσεις σε οργανωμένα ταξίδια, κρουαζιέρες με πρωταγωνιστές τα Ελληνικά νησιά και μετέπειτα σε προορισμούς όπως Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν οι τιμές είναι πιο «τσιμπημένες» φέτος , δήλωσε ότι «για το καλοκαίρι οι τιμές φαίνεται είναι ελάχιστα πιο αυξημένες συγκριτικά με το 2023 λόγω της ακρίβειας που παρατηρείται σε όλα».