Παραπολιτικά

«Ιστορίες του Μοναστηρκού»

Τελικά, με όλα αυτά που συνέβησαν στη Μονή Αββακούμ, αποκτήσαμε και νέο εκκλησιαστικό μυστήριο. Εκτός από τα γνωστά μυστήρια, του γάμου, της βαπτίσεως και τα λοιπά, έχουμε τώρα και το... αστυνομικό μυστήριο. Που περιλαμβάνει αστυνομικές έρευνες, ποινικούς ανακριτές, μυστήριους κουκουλοφόρους και άλλα παρόμοια. «Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την... Αστυνομίαν του»! Ώστε να μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο και να... ξεκουκουλωθούν οι κουκούλες.

Για να είμαι ειλικρινής, κάποιοι από τους διαλόγους των μοναχών θυμίζουν... «Ιστορίες του χωρκού». Εδώ έχουμε τις... «Ιστορίες του Μοναστηρκού». Φράσεις όπως «επιάαν μας σαν το πουλλούιν έσσω μας, ρε παιθκιά», θα μπορούσε να τις είχε πει ο... μουχτάρης Χάμπατσος.

Ειδικότερα οι διάλογοι των μοναχών, που έψαχναν να βρουν τρόπο να κρύψουν το επίμαχο χρηματοκιβώτιο των 800.000 ευρώ, μου θύμισαν το γνωστό παιγνίδι τζόγου... «εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς»; Το δικό τους παιχνίδι ήτανε «εδώ λεφτά, εκεί λεφτά, πού είναι τα λεφτά»; Πολύ περισσότερο που φαίνεται να αναζητούνται ακόμη δύο κρυμμένα χρηματοκιβώτια.

Επίσης όλοι είδαμε το βίντεο με τον μοναχό να βαράει με τη ζώνη του μια γυναίκα. Βέβαια, η ίδια επεχείρησε να μας πείσει ότι δεν ήταν αυτό που είδαμε, ότι το βίντεο ήταν χαλκευμένο και ότι οι σχέσεις της με τον μοναχό είναι μια χαρά. Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι ο μοναχός έκανε απλώς αναπαράσταση... του μαστιγώματος του Χριστού από τους Ρωμαίους πριν από τη Σταύρωση!

Κάμερες υπήρχαν παντού στο μοναστήρι, ακόμη και στο εξομολογητήριο. Πήρε, έτσι, και άλλη διάσταση η προσαγόρευση «αδελφέ» μεταξύ των μοναχών. «Αδελφός» ο ένας, «αδελφός» ο άλλος, στο τέλος αποφάσισαν ότι ταίριαζε να το παίξουνε και... «Μεγάλος Αδελφός» («Big Brother») και να εγκαταστήσουν όλες εκείνες τις κρυφές κάμερες.

Ελπίζω να μη διαρρεύσουν τελικά και τα βίντεο που λέγεται ότι παρουσιάζουν ανήθικες πράξεις μεταξύ μοναχών. Διότι μπορείτε να φανταστείτε τι θα παρακολουθούμε φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα στις τηλεοράσεις μας αντί του κλασικού «Jesus of Nazareth» που βλέπαμε κάθε χρόνο! Θα βλέπουμε θρησκευτικό... πωρνό. Προσέξτε. Όχι πορνό, αλλά πωρνό, δηλαδή πρωινό, κατά την κυπριακή διάλεκτο, όπως θα εξηγούσε ο Μόρφου Νεόφυτος, που είχε ιδιαίτερους δεσμούς με τη Μονή Φτερικουδίου.

ΜΠΟΞΕΡ