Παραπολιτικά

Το ιερό σκάνδαλο στη Βουλή

Όπως «δεν λείπει ο Μάρτης που την Σαρακοστήν», έτσι δεν λείπουν ούτε τα κόμματα από κάθε είδους αναμπουμπούλα που προκύπτει στη μικρομεγαλονησίδα μας. Μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο της Μονής Οσίου Αββακούμ, έσπευσε το ΑΚΕΛ να εγγράψει θέμα στη Βουλή για την οικονομική εκμετάλλευση της θρησκευτικής πίστης, αλλά ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ εμπόδισαν την εγγραφή του θέματος. Η στήλη φαντάστηκε, ωστόσο, πώς θα εξελισσόταν μια τέτοια συζήτηση στην Ολομέλεια:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Κύριοι συνάδελφοι. Το Κόμμαν του λαού θέλει να προστατεύσει τον λαόν από τα κυκλώματα τσαρλατανισμού που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινον πόνον.

ΚΟΥΛΙΑΣ: Το ΑΚΕΛ θέλει να προστατεύσει τον λαόν, όξα να εκμεταλλευτεί τον λαόν, για να πάρει ψήφους τον Ιούνιον;

ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Θα προστατεύσουμεν τζιαι τον λαόν τζιαι την Εκκλησίαν.

ΚΟΥΛΙΑΣ: Τόσα χρόνια, το ΑΚΕΛ δεν είσιεν έννοιαν της Εκκλησίας. Αθθυμήθηκεν τωρά να παίξει την καμπάναν, για να συνάξει κόσμον τζιαι να κάμει παναΰριν.

ΑΝΝΙΤΑ: Κι εμείς, ως ΔΗΣΥ, διακρίνουμεν μιαν πρόθεσιν του ΑΚΕΛ να εκμεταλλευτεί πολιτικά το σκάνδαλον των μοναχών.

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Θα έλεγα, όμως, ότι σε αυτήν την προσπάθειαν, ο Στέφανος έμεινεν... μοναχός του. Χε, χε, χε.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Θέλετε ούλλοι να κουκκουλλώσετε το θέμαν, για να καλύψετε τζιαι τον φίλον σας, τον Χρίστου του ΕΛΑΜ, που ανακατώθηκεν στο σκάνδαλον.

ΧΡΙΣΤΟΥ: Δεν ανακατώθηκα στο σκάνδαλον. Είμαι θρονικός επίτροπος της Μητρόπολης Ταμασσού τζι ευρέθηκα στην Μητρόπολιν, για να μετρήσουμεν τες οχτακόσιες σιηλιάες ευρώ που ήταν στο χρηματοκιβώτιον. Ήμουν μάρτυρας.

ΚΟΥΛΙΑΣ: Όξα... οσιομάρτυρας;

ΣΤΕΦΑΝΟΣ: Επιμένω. Τι ρόλον έπαιζεν ο Χρίστου; Το ΑΚΕΛ ζητά εξηγήσεις.

ΧΡΙΣΤΟΥ: Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου, είπεν και ο Κύριος!

ΝΙΚΟΛΑΣ: Τζι εγώ συφφωνώ ότι έννεν δουλειά της Βουλής να συζητά εκκλησιαστικά θέματα. Δεν θα κάμουμεν την Ολομέλειαν Ιεράν Σύνοδον.

ΔΑΜΙΑΝΟΥ: Ε, γιατί να μεν ασχοληθούμεν τζιαι με εκκλησιαστικά θέματα; Αφού είναι τζιαι η Βουλή... ναός. Ναός της Δημοκρατίας!

ΚΟΥΛΙΑΣ: Ούου! Αλλολλίον εν να εμφανιστείτε τζιαι με τα... ράσα, εσείς οι κομμουνιστές, ρε Δαμιανέ.

ΑΝΝΙΤΑ (χτυπώντας το σφυράκι της στην έδρα): Αρκετά, κύριοι συνάδελφοι. Η συζήτηση έληξεν. Εφτάσαμεν στο αμήν!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ