Κυπριακό

Παραλήρημα Τατάρ: Oι Ε/κ έκαναν παρόμοιες σφαγές σε Τ/κ όπως το Ισραήλ στη Γάζα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, επέκρινε τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, ιδιαίτερα τη Δύση, για «διπλά σταθμά» στην αποτυχία να σταματήσουν τη «σφαγή» των Παλαιστινίων.

«Όταν σκεφτόμαστε τη σφαγή στη Γάζα, είδαμε πώς ορισμένες μεγάλες δυνάμεις στον κόσμο έχουν διπλά μέτρα και υποκρισία και πώς μπορούν να κάνουν οτιδήποτε για να εξολοθρεύσουν μια γενιά μέσω της γενοκτονίας χωρίς να δείξουν κανένα έλεος, για τα συμφέροντα που οραματίζονται». Δήλωσε ο Τατάρ στο Anadolu στο πλαίσιο του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας.

«Ειλικρινά, ανησυχώ για το μέλλον του κόσμου εξαιτίας αυτής της κατάστασης», παρατήρησε.

Ο Τατάρ καταδίκασε επίσης την επίθεση του Ισραήλ εναντίον αμάχου πλήθους, λέγοντας ότι οι θάνατοι περισσότερων από 30.000 ανθρώπων στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου είναι «απαράδεκτοι».

Ισχυρίστηκε ότι παρόμοιες σφαγές με αυτές που έκανε το Ισραήλ στη Γάζα είχαν διαπράξει Έλληνες εναντίον Τούρκων στην Κύπρο από τη δεκαετία του 1960.

Η προσέγγιση ότι «σφαγές δεν γίνονται στον σύγχρονο κόσμο» καταρρίπτεται από τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Γάζα, ούτε καν 100 χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είπε.

Ξεχωριστά, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τίτλο "ADF Talks" στο φόρουμ, ο Τατάρ είπε: «Δεν υπάρχει πιθανότητα η Κύπρος να γίνει ξανά ομοσπονδιακή δημοκρατία. Εάν αναγνωριστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς, δύο κράτη θα συνεργαστούν. Δεν είναι είναι δυνατό να φέρεις κοντά δύο διαφορετικούς λαούς που έχουν χωριστεί για 60 χρόνια κάτω από ένα κράτος».