Παραπολιτικά

Θα μας έρθει και ο... πριαποϊός;

Αμάν, τι έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες! Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής «The Sun», υπάρχει ιός, ο οποίος έχει εντοπιστεί και στην Κύπρο, που προκαλεί παράξενες παρενέργειες, όπως, για παράδειγμα, ανεπιθύμητες... μακροχρόνιες στύσεις στους άντρες, που θα μπορούσαν να διαρκέσουν για ώρες! Τώρα, αυτό το «ανεπιθύμητες», που αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι κάπως υποκειμενικό. Όπως το πάρει ο καθένας.

Είναι σημαντικό ότι ο ιός αυτός μεταδίδεται με τα κουνούπια, προκαλώντας τον δάγκειο πυρετό, ο οποίος, δυστυχώς, μπορεί να έχει μέχρι και θανατηφόρες συνέπειες.

Ωστόσο, εμείς θα σταθούμε στο άλλο εύρημα των επιστημόνων, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος πυρετός μπορεί, μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας του ασθενούς, να οδηγήσει και στην άνοδο... άλλου τμήματος του σώματος.

Η στήλη εισηγείται ο νέος αυτός ιός να ονομαστεί... πριαποϊός (από τον αρχαίο θεό Πρίαπο, προστάτη των ανδρικών γεννητικών οργάνων).

Η απλή μας απορία είναι τι θα συμβεί, αν η δράση του συγκεκριμένου ιού εξελιχθεί... σε πανδημία, όπως αυτήν του κορωνοϊού. Κι αντί να βλέπουμε τον κ. Καραγιάννη στα κανάλια, να βλέπουμε κάποιον... σεξολόγο.

Κατ’ αρχάς, αν όντως εξελιχθεί σε πανδημία, είναι σίγουρο ότι το πρώτο μέτρο που θα ληφθεί είναι να επιβληθεί λοκντάουν... στους άντρες! Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα ανεπιθύμητης σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών στους δρόμους.

Θα είναι μια δύσκολη κατάσταση, αφού δεν θα υπάρχει και άμεσα διαθέσιμο ανάλογο εμβόλιο. Η μόνη λύση, για όσους θα θέλουν να απαλλαγούν από τον πριαποϊό, θα είναι η επαναφορά του περίφημου... Ice Bucket Challenge, που επικρατούσε πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, και όσοι συμμετείχαν λούζονταν έναν κουβά νερό με... παγάκια.

Θα υπάρχουν, ωστόσο, και εκείνοι που θα... επιδιώκουν να τους μεταδοθεί ο ιός. Διότι δεν θα χρειάζονται πλέον τα πανάκριβα... μπλε χάπια. Θα μπορούν να έχουν το ίδιο ευεργέτημα και τζάμπα. Απλώς θα ξαπλώνουν τσίτσιδοι στο κρεβάτι, θα ανάβουν όλα τα φώτα, θα ανοίγουν διάπλατα τα παράθυρα και θα περιμένουν... να εισβάλουν τα κουνούπια.

Πάντως, υπάρχει και μια άλλη θετική όψη, σε περίπτωση πανδημίας του πριαποϊού. Θα προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία να... αυξηθεί ο πληθυσμός της νήσου!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ