Αναλύσεις

Μόνο με έναν πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό θα αποτραπεί ο όλεθρος

Οι πολίτες απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης οφείλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των μαχητικών αγροτών

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Μακρόν έριξε τη «βόμβα» στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ για την υποστήριξη της Ουκρανίας την περασμένη Δευτέρα, για την αναγκαία ήττα της Ρωσίας με την παρανοϊκή υποσημείωση οι χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία. Αυτό επιθυμούν και είναι ο απώτερος στόχος των γερακιών της Ουάσιγκτον. Να ρίξουν την Ευρώπη σε έναν πόλεμο και η Αμερική ως σύγχρονος Νέρωνας να χειροκροτεί τον όλεθρο. Δεν είναι επίσης τυχαία και η δήλωση της περιβόητης Βικτώριας Νούλαντ -εκτελεστικού οργάνου του πραξικοπήματος στην Ουκρανία το 2014- που μαζί με τον Αμερικανό τότε πρέσβη στο Κίεβο (και αργότερα στην Αθήνα) Τζέφρι Πάιατ πανηγύριζαν στην πλατεία Μαϊντάν για την επιτυχή ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Η αιμοδιψής Νούλαντ, Υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις των ΗΠΑ, ήταν άκρως αποκαλυπτική στις δηλώσεις της, εξηγώντας γιατί οι ΗΠΑ θα κάνουν “τα πάντα” προκειμένου να νικηθεί η Ρωσία:
Δεν είναι για την ελευθερία και τη δημοκρατία μόνο.
Είναι το συμφέρον μας. Πάντα το κάναμε και θα το ξανακάνουμε, δήλωσε κυνικά για να προσθέσει:
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων (σ.σ. η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία) επιστρέφει στις ΗΠΑ για να κατασκευάσουν αυτά τα όπλα”.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως το βαθύ κράτος της Αμερικής, το οποίο ελέγχει την εκάστοτε κυβέρνηση και τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κέντρα, ετοιμάζεται και για πυρηνικό πόλεμο προκειμένου όχι μόνο να διατηρήσει μέρος της ισχύος του, αλλά να υποτάξει ολόκληρο τον πλανήτη, περιλαμβανομένης και της Ευρώπης. Μόνο που δεν υπάρχουν κράτη και άνθρωποι να υποτάξει. Όλα θα χαθούν.

Η σαφής προειδοποίηση ωστόσο του Ρώσου Προέδρου την επομένη των εμπρηστικών δηλώσεων Μακρόν ήταν επόμενο να προκαλέσει ρίγη τρόμου στα ΝΑΤΟϊκά μέλη της Ε.Ε. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε ευθέως το ΝΑΤΟ με πυρηνικά πλήγματα σε περίπτωση που αποφασίσει το ίδιο ή κάποιες χώρες που ανήκουν σε αυτό να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

«Δεν θα προλάβετε καν να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας αν ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και ενεργοποιήσετε το άρθρο 5», είπε ο Ρώσος ηγέτης, εννοώντας με σαφήνεια ότι θα υπάρξει πυρηνικό πλήγμα στην Ευρώπη!

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Εάν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και προσπαθήσει να επαναφέρει την Κριμαία χρησιμοποιώντας στρατιωτική δύναμη, σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα συρθούν αυτόματα σε μια πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία. Οι δυνατότητες του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας είναι ασύγκριτες. Το καταλαβαίνουμε. Αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι η Ρωσία είναι ένα από τα κορυφαία πυρηνικά κράτη. Και από ορισμένες σύγχρονες συνιστώσες, υπερτερεί ακόμη και πολλών. Δεν θα υπάρξουν νικητές. Και θα είστε εσείς που μπήκατε σε αυτήν τη σύγκρουση παρά τη θέλησή σας. Δεν θα έχετε καν χρόνο να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας όταν εκτελέσετε το Άρθρο 5».

Eπίσης, ο Β. Πούτιν αναφορικά με την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να μας απασχολήσει με το να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ η Φινλανδία και η Σουηδία. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αντιμετωπίζουν καμία απειλή από εμάς. Αν όμως αναπτυχθούν στρατεύματα και υποδομές του ΝΑΤΟ, θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Μετά την ξεκάθαρη δήλωση του Ρώσου Προέδρου ο ένας μετά τον άλλο ηγέτες χωρών της Ε.Ε. και μέλη του ΝΑΤΟ έσπευσαν να δηλώσουν πως δεν πρόκειται να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήταν κάθετα αρνητικός στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ:

«Δεν θα υπάρχουν χερσαία στρατεύματα, ούτε στρατιώτες στο ουκρανικό έδαφος που θα σταλούν εκεί από ευρωπαϊκά κράτη ή μέλη του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Γερμανός Καγκελάριος σε ομιλία του στο Φράιμπουργκ.

Δεν είναι μόνο ο Σολτς. Στη Γερμανία, οι δηλώσεις Μακρόν απορρίφθηκαν από όλα τα κόμματα.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Θόρστεν Φρέιμ, είπε ότι είναι «εκτός συζήτησης η αποστολή δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία».

Στις δηλώσεις του ο κ. Σολτς ξεκαθάρισε ότι στη Διάσκεψη του Παρισιού για την Ουκρανία υπήρξε συναίνεση ότι ισχύει και για το μέλλον αυτό που είχε συμφωνηθεί εξαρχής, ότι δηλαδή «δεν θα σταλούν χερσαίες δυνάμεις από τα ευρωπαϊκά κράτη ή από τα κράτη του ΝΑΤΟ».

Πριν από τη διεξαγωγή της Διάσκεψης ο Καγκελάριος Σολτς με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ είχε επίσης καταστήσει σαφή την κόκκινη γραμμή ότι «δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα», ξεκαθαρίζοντας ότι η Γερμανία δεν θα αποστείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία.

Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, σε δηλώσεις του από τη Βιέννη, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, υπογράμμισε ότι τα χερσαία στρατεύματα «δεν αποτελούν επιλογή για τη Γερμανία», ενώ και άλλα στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών, όπως ο Mίκαλε Ροτ και ο Ρολφ Μούτζενιχ, ήταν κατηγορηματικά αρνητικοί στο ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, με τον τελευταίο να καλεί τους Πρασίνους και τους Φιλελεύθερους να συνταχθούν με το '‘όχι’' του Καγκελαρίου για τους Taurus.

Στη Γερμανία υπάρχει επίσης δυσφορία και για το γεγονός ότι έχουν προσφέρει 17 δισ. ευρώ σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ η Γαλλία μόνον 650 εκ.

Τραβά πίσω και η Γαλλία

Μετά τις αντιδράσεις των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων, η Γαλλία υποχρεώθηκε να «διευκρινίσει» τη δήλωση Μακρόν αναφορικά με το ενδεχόμενο αποστολής επίγειων Δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ο Υπουργός Στρατιωτικών της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνιού, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, σημείωσε πως πρόκειται κυρίως για συμβούλους, εκπαιδευτές, εμπειρογνώμονες ασφαλείας κυβερνοχώρου και αποναρκοθέτησης, τεχνικούς οπλικών συστημάτων κ.λπ.

Ο Γάλλος Υπουργός ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Μακρόν έχει δηλώσει πως «δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», αλλά και ότι υπάρχουν στρατηγικές επιλογές που θα μπορούσαν να επανεξεταστούν.

Δεν καθησυχάζουν οι διευκρινίσεις

Βέβαια όλες αυτές οι απανωτές δηλώσεις, διαψεύσεις και «διευκρινίσεις» δεν καθησυχάζουν τους πολίτες της καθημαγμένης Ευρώπης, οι οποίοι παρακολουθούν έντρομοι τους ηγέτες τους και τα γεράκια της Ουάσιγκτον να τους οδηγούν στον όλεθρο και την καταστροφή. Η παγκόσμια ασφάλεια βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και μόνο ένας πανευρωπαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο ενός πυρηνικού ολέθρου. Δεν είναι μόνο η Ρωσία που θα χαθεί, αλλά ο πλανήτης ολόκληρος. Σύμφωνα με ειδικούς, στην πιθανότητα ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου θα σκοτωθεί έμμεσα ή άμεσα τουλάχιστον το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ οι επιζώντες θα ζηλεύουν τους νεκρούς καθώς θα έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω έλλειψης τροφίμων, πόσιμου νερού, πρώτων υλών που θα έχουν μολυνθεί από τη ραδιενέργεια.

Εάν οι Δυτικές πυρηνικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία) είναι αποφασισμένες να μην… χάσουν στην Ουκρανία και τα «παίζουν όλα για όλα» για τη διάλυση της Ρωσίας, τότε οι λαοί οφείλουν να γίνουν ένα γρανιτένιο ανάχωμα μιας τέτοιας παράνοιας και να ρίξουν από τους «θρόνους» τούς ηγέτες που ακολουθούν κατά γράμμα τα αιμοσταγή γεράκια της Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ, όπως σωστά τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, «στα 240 χρόνια της ιστορίας τους δεν έκαναν πόλεμο μόνο για 16 χρόνια αλλά έχουν ξεκινήσει περίπου το 80% των ένοπλων συγκρούσεων σε όλον τον πλανήτη από τον Β’ ΠΠ και μετά»!

Είναι απύθμενη η υποκρισία της Ε.Ε. για την κλιματική αλλαγή για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη. Την ώρα που επιβάλλει σκληρά μέτρα κατά του πρωτογενούς τομέα οδηγώντας στην εξαθλίωση και τη φτώχια τους πολίτες της, φαίνεται να μην ορρωδεί μπροστά στον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής.

Οι πολίτες απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης οφείλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των μαχητικών αγροτών, εμποδίζοντας τους παρανοϊκούς και παράφρονες ηγέτες και ηγετίσκους να οδηγήσουν τον πλανήτη σε έναν πυρηνικό όλεθρο.