Κόστος Ζωής

Άδειες Κυκλοφορίας: 196.000 ακόμα να ανανεώσουν - «Θα κρασάρει το σύστημα»

Τελειώνει η προθεσμία – Οι επιβαρύνσεις για καθυστερημένες ανανεώσεις

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής 10 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας και από τις 11 Μαρτίου έρχονται επιβαρύνσεις, με πηγές του Τμήματος Οδικών Μεταφορών να κάνουν λόγο για κίνδυνο να «κρασάρει» το σύστημα αν σπεύσουν όλοι να ανανεώσουν την τελευταία στιγμή.

196.000 ακόμα να πληρώσουν

Στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησε την Τετάρτη η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Οδικών Μεταφορών, κ. Ελένη Πίπη, η οποία σημείωσε ότι οι ανανεώσεις μέχρι και τα μεσάνυχτα της 10ης Μαρτίου θα γίνονται χωρίς καμία επιβάρυνση.

Όσο για το πόσοι έχουν ανανεώσει μέχρι στιγμής, η κ. Πίπη ανέφερε ότι «τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι 196.000 ιδιοκτήτες δεν έχουν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους». Η ίδια προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση που τρέξουν όλοι τελευταία στιγμή να ανανεώσουν τις άδειές τους, μπορεί να παρατηρηθεί υπερφόρτωση και να «κρασάρει» το σύστημα.

Οι επιβαρύνσεις για καθυστερημένες ανανεώσεις

Σε περίπτωση υπερφόρτωσης, η κ. Πίπη σημείωσε ότι οι πολίτες ενδέχεται να μην καταφέρουν να προχωρήσουν σε έγκαιρη ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός τους και να αναγκαστούν να καταβάλλουν τις επιβαρύνσεις. Όπως διευκρίνισε, από τις 11 Μαρτίου επιβάλλεται επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισµα του ποσού των 10 ευρώ (όσα στοιχίζει η άδεια του συγκεκριμένου οχήματος+10 ευρώ) και ποσού ίσου µε το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόµενο ποσό για το τρέχον έτος.

Για παράδειγμα, συμπλήρωσε, εάν η άδεια κυκλοφορίας ενός οχήματος είναι 100 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του παραλείψει να την ανανεώσει μέχρι τα μεσάνυκτα της Κυριακής, θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 120 ευρώ.