Διεθνή

ΗΠΑ: Tι απαντά η Μισέλ Ομπάμα στα σενάρια πως θα είναι υποψήφια για την προεδρία

Η Μισέλ Ομπάμα θεωρείται εναλλακτική λύση στους Δημοκρατικούς αντί του Μπάιντεν

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι «φωνές» που θέλουν τη Μισέλ Ομπάμα να κατεβαίνει υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η υποψηφιότητα Μπάιντεν δεν φαίνεται να ενθουσιάζει τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους τόσο λόγω της ηλικίας του αλλά και αμφιβολιών για την πνευματική διαύγεια, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ο νυν πρόεδρος υποπέφτει σε… γκάφες. Την ίδια στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και φιγουράρει πρώτος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τον προεδρικό θώκο.

Τι στάση θα κρατήσει η Μισέλ Ομπάμα

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ έχει μεγάλη δυναμική στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ωστόσο δεν φαίνεται «ζεστή» στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει το χρίσμα τους και φυσικά την προεδρία των ΗΠΑ. Μάλιστα με δήλωσή της στο NBC, η διευθύντρια επικοινωνίας του γραφείου της Μισέλ Ομπάμα, Κρίσταλ Κάρσον έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: «Όπως έχει εκφράσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια η πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ, δεν θα είναι υποψήφια για την Προεδρία. Η κυρία Ομπάμα υποστηρίζει την εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις».

Βαρύ το κλίμα για Μπάιντεν

Ολοένα και αυξάνονται οι ανησυχίες για την προχωρημένη ηλικία του 81χρονου Μπάιντεν που έχουν πυροδοτήσει εικασίες περί αντικατάστασής του από άλλον Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο. Σε δημοσκόπηση της Rasmussen Reports, σχεδόν το 48% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών είπαν ότι συμφωνούν να βρει το κόμμα έναν άλλο υποψήφιο στη θέση του Μπάιντεν, έναντι 38% που εξέφρασε αντίθετη γνώμη. Πάντως σε σε περίπτωση που αποχωρήσει για λόγους υγείας από την κούρσα , η Μισέλ Ομπάμα προηγείται με 20% στην προτίμησή τους μπροστά από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις (15%), την πρώην ΥΠ ΕΞ της χώρας, Χίλαρι Κλίντον (12%).

ΠΗΓΗ Έθνος