Ειδήσεις

Λειτουργούσε... κινητό πλυντήριο λεφτών η Ουκρανή - Κουβάλησε σε 20 ταξίδια πάνω από 8 εκατομμύρια, αντιμετωπίζει 60 κατηγορίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κύκλωμα ξεπλύματος φέρεται να εμπλέκεται η 31χρονη από την Ουκρανία, η οποία την περασμένη Παρασκευή κατήγγειλε στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα ληστείας στη Λεμεσό, με το ποσό των 420 χιλιάδων ευρώ να κάνουν φτερά.

Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας όπου εναντίον της καταχωρίσθηκε υπόθεση και έγινε παραπομπή σε απευθείας δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου το οποίο θα συνεδριάσει στις 17 Απριλίου.

Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διαδικασία, η 31χρονη Ουκρανή, αφίχθηκε στην Κύπρο 20 φορές από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι και την 1η Μαρτίου, οπόταν και έγινε η καταγγελία της ληστείας και όπως διαπιστώθηκε μετέφερε συνολικά το ποσό των 7 εκατομμυρίων, 832 χιλιάδων και 400 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από την κατηγορούσα αρχή η κατηγορούμενη είχε προβεί σε δηλώσεις μετρητών και τις 20 φορές που είχε αφιχθεί στο νησί, με την αιτιολογία ότι ήταν χρήματα για αγορά ακίνητης περιουσίας. Όσον αφορά τις 420 χιλιάδες για τις οποίες η ίδια προχώρησε σε καταγγελία ότι έπεσε θύμα ληστείας, το ποσό είχε δηλωθεί ως δάνειο ενώ κατά την κατάθεση της στις αστυνομικές αρχές υποστήριξε ότι επρόκειτο για αμοιβή της ίδιας και του συζύγου της.

Ωστόσο η αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία, ότι λίγο προτού δηλώσει ότι έπεσε θύμα ληστείας, εισήλθε σε συγκεκριμένο υποστατικό και παρέδωσε σε άγνωστο πρόσωπο, χάρτινο πακέτο με χρήματα και το οποίο δεν κατονομάζει.

Η 31χρονη Ουκρανή, αντιμετωπίζει συνολικά 60 κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το δικαστήριο διέταξε όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης της. Η υπόθεση της Ουκρανής θα απασχολήσει την Επιτροπή Θεσμών, την ερχόμενη Τετάρτη, με πρωτοβουλία της βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Δείτε το βίντεο: