Ειδήσεις

Νέα ανακοίνωση δικηγόρων: Τι ισχυρίζονται Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος και Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν οι δικηγόροι του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Γεωργίου και του Αρχιμανδρίτη Πορφυρίου Ττόουλου, σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη Μονή Αββακούμ. Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι δύο μοναχοί αρνούνται κατηγορηματικά τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος και ζητούν από την Ιερά Σύνοδο όπως κλητευθούν σε ακρόαση.

Ως εκ τούτου, απαιτούν την αναβολή της αυριανής Ιεράς Συνόδου, μέχρι την ακρόασή τους.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Εκ μέρους του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Γεωργίου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου Ττόουλου, έχει αποσταλεί γραπτή ειδοποίηση στην Ιερά Σύνοδος, ότι οι προαναφερόμενοι κληρικοί αρνούνται κατηγορηματικά την διάπραξη οποιωνδήποτε εκκλησιαστικών και/ή ποινικών αδικημάτων και υπέβαλαν αίτημα σύμφωνα με το Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως κλητευθούν σε ακρόαση και να εμφανιστούν αυτοπροσώπως σε ακροαματική διαδικασία.

Επιπρόσθετα, απαίτησαν από την Ιερά Σύνοδο, όπως προχωρήσουν και να εφαρμόσουν πιστά τους κανόνες της εκκλησιαστικής ποινικής διαδικασίας αφού οι προαναφερόμενοι κληρικοί αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε αδικήματα. Επισημαίνοντας πως η καθαίρεση τους χωρίς να προηγηθεί η δέουσα έρευνα και ακροαματική διαδικασία, αντιβαίνει τους Κανονισμούς και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και απαίτησαν την αναβολή της αυριανής (08/03/2024) ακροαματικής διαδικασίας.

Οι δικηγόροι του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Γεωργίου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου Ττόουλου.

Ανδριάνα Κλαϊδη

Νικόλαος Κουλούρης

TTC TEMPLE COURT CHAMBERS