Ειδήσεις

Διεκόπη η συνεδρία της Ιεράς Συνόδου: Είδαν τα επίμαχα βίντεο και κλήτευσαν τους δύο ιερωμένους για κατάθεση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του σκανδάλου στη Μονή Αββακούμ με πρωταγωνιστές δυο αρχιμανδρίτες της Μονής.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο ιερωμένοι κλητεύθηκαν να παραστούν στην Ιερά Σύνοδο. Η Σύνοδος συνεδριάζει από τις 10 το πρωί και αυτή την ώρα γίνεται διάλειμμα προκειμένου να κλητευθούν οι δυο. 

Οι Συνοδικοί ενημερώθηκαν για το θέμα από τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα. 

Η Σύνοδος θα συνέλθει εκ νέου μετά τις 14:00. 

Διαβάστε ακόμα: Από... "Ιερά Εξέταση" 14 ωρών πέρασε τους Αρχιμανδρίτες ο Μητροπολίτης Ταμασού - Τι ανέφερε ο Ησαίας

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΡΙΚ ο Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, Χριστάκης Ευσταθίου, με βάση αυτή την εξέλιξη ενδεχομένως να έχουμε σήμερα τις εξελίξεις με την καθαίρεση των δυο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, «χθες φαινόταν ότι θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα«, ωστόσο μετά την παρέμβαση των δικηγόρων των μοναχών, άλλαξε η διαδικασία, ώστε να καταθέσουν οι δύο μοναχοί. «Υπάρχει γραπτή παραδοχή στον Μητροπολίτη Ησαία. Υπάρχει παραδοχή και για τα ηθικής και για οικονομικής φύσεως αδικήματα. Μια πληροφορία, που έχει περιέλθει στην αντίληψη μου είναι ότι στην Ιερά Σύνοδο στήθηκε η τεχνολογική υποδομή, για να παρακολουθήσουν κάποια πράγματα οι Συνοδικοί», ανέφερε ο κ. Ευσταθίου.

Διαβάστε ακόμα: Σόδομα και Γόμορρα στην Μονή Οσίου Αββακούμ - Οι ερωτικές περιπτύξεις μοναχών και οι... 800 χιλιάδες σε χρηματοκιβώτιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Περαιτέρω, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε πως «ίσως αυτό το σκηνικό χθες το απόγευμα να οδηγούσε στην παραπομπή των δύο στο επταμελές συνοδικό Δικαστήριο που συγκροτείται επί τούτου από την αρχή της χρονιάς και επιλαμβάνεται τέτοιων σοβαρών ζητημάτων. Όμως θέλω να επισημάνω ότι με την τελευταία πληροφορία, υπάρχει διαφοροποίηση του σκηνικού, αφού εφόσον έχουν κλητευθεί και θα παρουσιαστούν σήμερα, προδικάζεται μια πιθανότητα σοβαρή για να ολοκληρωθούν όλα σήμερα. Θα μπορούσε να έχουμε και απόφαση καθαίρεσης».

Σοκάρουν τα βίντεο

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, τα στοιχεία που τους καίνε είναι τα όσα καταγράφονταν σε βίντεο από κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι για λόγους ασφαλείας. Αισθάνονταν ότι ελέγχουν πλήρως το περιβάλλον και δεν έκλειναν τις κάμερες, οι οποίες κατέγραφαν τα πάντα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο themaonline τα όσα αποκαλύπτονται από τα βίντεο συγκλονίζουν. Συγκεκριμένα σε βίντεο παρουσιάζεται ο ένας εκ των δύο μοναχών να προπηλακίζει πιστή και να την χτυπά με την μοναχική του ζώνη. Σε δεύτερο βίντεο, ακούγονται σεξουαλικά υπονοούμενα μεταξύ των δύο μοναχών, τα οποία παραπέμπουν σε ερωτική πράξη. Αξίζει να σημειωθεί πως τα λεκτικά είναι άκρως προκλητικά. Το τρίτο βίντεο φανερώνει μοναχό, ο οποίος δίνει οδηγίες προς όλους τους μοναχούς, πως σε περίπτωση που ερωτηθούν αναφορικά με εισφορές και χρήματα που εισπράττει η Μονή να υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα και πως «ο καθένας κοιμάται στο κελί του». Σε άλλο σοκαριστικό βίντεο φαίνεται ότι ένας εκ των μοναχών προσποιείται ότι μιλάει δια μέσου του ο Άγιος Πορφύριος, σε πνευματική συζήτηση με πιστούς. Επιπρόσθετα, εμφανίζεται μοναχός να φυλάει στο στόμα μια πιστή.