Διεθνή

Η Ζαχάροβα θυμήθηκε… την ελληνική Αντίσταση για να απαντήσει στον Μητσοτάκη

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επικαλέστηκε μέχρι και τον Μίκη Θεοδωράκη σε σχόλιό της για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την επίθεση στην Οδησσό

Μια αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη περιέχει η απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίες έγιναν μετά την επίσκεψή του στην Οδησσό και την επίθεση εκεί.

«Μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης!», γράφει μεταξύ άλλων η Μαρία Ζαχάροβα σε ανάρτησή της στο Telegram.

Η Ζαχάροβα ξεκινά με μια αναφορά στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που είπε, μεταξύ άλλων, ότι «σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί».

Η εκπρόσωπος επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «αποκάλεσε τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης» και προσθέτει:

«Πρώτον, δεν έχουμε εκφοβίσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους εκφοβίζουμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα.

» Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί.

» Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης».

Η εκπρόσωπος καταλήγει απευθυνόμενη προσωπικά στον πρωθυπουργό: «Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!».

Στην ομιλία του, σήμερα Πέμπτη, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην Οδησσό. «Κανένας δεν θα μας εκφοβίσει, θα παίξουμε τον ρόλο μας», τόνισε.

«Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία αλλαγή συνόρων δεν είναι ανεκτή.

Protothema.gr