Ειδήσεις

Τον γύρο του πανελληνίου κάνουν fake μύρα & ροζ βίντεο - Τι θα γίνει στη Σύνοδο (BINTEO)

Τον γύρο του πανελληνίου κάνουν τα μηχανάκια με το μύρο και τα ροζ σκάνδαλα στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Μονοπωλεί την ειδησεογραφία η είδηση των οικονομικών αλλά και των σεξουαλικών σκανδάλων της Μονής Αββακούμ στο Φτερικούδι. Τα νέα απ’ το Φτερικούδι της Κύπρου κάνουν τον γύρο της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας. Ελλαδικά Μέσα κάνουν εκτενή αφιερώματα στο μέγα σκάνδαλο που συγκλονίζει την Εκκλησία της Κύπρου. Εντύπωση προκαλεί δε το μηχανάκι που τοποθετήθηκε πίσω από εικόνα προκειμένου να αναβλύζει μύρο. Το εν λόγω σκηνικό ανακαλύφθηκε χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι, όπως αναφέρθηκε στο live news.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Γιάννης Αντωνιάδης ανέφερε ότι το ζήτημα προέκυψε από προχθές και τελικά θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος με θέμα να εξετάσει τις καταγγελίες εις βάρος των δύο μοναχών και να αποφασίσει κατά πόσο θα επιβληθεί κάποια ποινή, «Ή θα αθωωθούν ή θα μπουν σε αργία ή θα καθαιρεθούν».

«Αρχικά υπήρχε πληροφορία ότι ο οικείος μητροπολίτης είχε εξασφαλίσει την συγκατάθεση των δύο, την παραδοχή τους ουσιαστικά ότι αυτά τα ατοπήματα τα δέχονται. Η Ιερά Σύνοδος έχει δύο ενδεχόμενα μπροστά της αυτή τη στιγμή, είτε θα προχωρήσει να κάνει αποδεχτό το αίτημα που έχει έρθει μέσω δικηγόρων και να παραπεμφθούν σε συνοδικό δικαστήριο όπου εκεί θα γίνει κανονικά ακροαματική διαδικασία ή θα αθωωθούν ή θα βρεθούν ένοχοι ή θα αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος ότι είναι επαρκεί τα στοιχεία που έχουμε μπροστά τους και να αποφασίσει η ίδια τι θα πράξει σε αυτή την περίπτωση» ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης.

Διευκρίνισε ότι οι ίδιοι σίγουρα θα κληθούν και θα ακουστούν, «δεν θα γίνει οποιαδήποτε διαδικασία ερήμην τους».

Επιπλέον ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει σήμερα η ώρα 10 το πρωί. «Οι δύο μοναχοί πιθανότατα να μην είναι παρόντες, θα ήταν παρόντες σε περίπτωση που ίσχυε η γραπτή παραδοχή τους».

Σημείωση ότι σε περίπτωση καθαίρεσης οι δύο Αρχιμανδρίτες θα επανέρθουν στην τάξη των μοναχών.

Ερωτηθείς αν υπήρξε παλαιότερα παρόμοια περιστατικά απάντησε θετικά.