Παιδεία

Φοιτητική ομάδα του ΤΕΠΑΚ ζητά τη βοήθεια του κοινού για να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού JA Cyprus

Μια ομάδα από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συμμετέχει στον διαγωνισμό του Junior Achievement Κύπρου (JA Cyprus) με στόχο την ενθάρρυνση των επιχειρηματικών ιδεών και την προώθηση της καινοτομίας, μέσω του προγράμματος JA StartUp.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, εκπαιδευτικό, πρόγραμμα που υλοποιείται ταυτόχρονα σε πολλά Πανεπιστήμια στην Ευρώπη, το οποίο προσφέρει τη ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους.

Η ομάδα του ΤΕΠΑΚ αποτελείται από τους εξής φοιτητές και φοιτήτριες: Δέσποινα Διαουρή, Σοφία Ευθυμίου, Ανδρέα Χρίστου, Νεοπτόλεμο Ορφανίδη και Ιωάννη Αναστασιάδη.

Για τους σκοπούς του διαγωνισμού, η ομάδα του ΤΕΠΑΚ έχει δημιουργήσει μια StartUp εταιρία με την ονομασία MagnetMorph, με σκοπό την προώθηση και πώληση ενός προϊόντος της εταιρείας με την ονομασία «Magnetic Simulator», σε Αρχιτέκτονες, Σχεδιαστές και σε Μηχανικούς. Το Magnetic Simulator είναι μια πρωτοποριακή μακέτα με σφαιρικούς μαγνήτες, η οποία μεταμορφώνει τα αρχιτεκτονικά σχέδια σε 3D μοντέλα με τη βοήθεια του «AutoCad».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, τα μέλη της ομάδας δημιούργησαν ένα σύντομο βίντεο (Reel) στο Instagram με σκοπό την παρουσίαση της επιχειρηματικούς τους ιδέας. Οι δέκα ομάδες με τα περισσότερα Likes θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, όπου θα κληθούν να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στον Εθνικό Διαγωνισμό μπροστά από κοινό και κριτική επιτροπή.

Ακολούθως, η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe, στη μεγαλύτερη εκδήλωση επιχειρηματικότητας που διεξάγεται στην Ευρώπη.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε και να κάνετε Like στο βίντεο, βοηθώντας έτσι τη φοιτητική ομάδα του ΤΕΠΑΚ να συγκεντρώσει, όσο το δυνατόν, περισσότερα Likes και να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.