Ειδήσεις

Ανδρέου: Κάθε εβδομάδα απελαύνονται 200 άτομα - «Γίνονται καθημερινοί έλεγχοι»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ο οποίος μίλησε τόσο για το μεταναστευτικό όσο και για τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία.

Για την απόφαση της Κυβέρνησης σε σχέση με τους Σύρους είπε ότι «σίγουρα το θέμα με τους Σύρους είναι ένα πρόβλημα που μας ταλανίζει εδώ και καιρό αφού δεν μπορούν να γίνουν ούτε επιστροφές ούτε απελάσεις. Εμείς προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς σε συνεργασία και με το υπουργείο Εσωτερικών. Μέσο όρο περίπου 200 άτομα απελαύνονται ή επαναπατρίζονται κάθε εβδομάδα. Μέχρι σήμερα από την αρχή του χρόνου έχουμε προχωρήσει σε αυτές τις επιστροφές ή απελάσεις σε 3337 πρόσωπα. Πέρσι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν 9699 στο σύνολο οπότε αντιλαμβάνεστε ότι φέτος έχει αυξηθεί αυτή η προσπάθεια που γίνεται και γίνονται και καθημερινοί έλεγχοι για να εντοπίζονται τα πρόσωπα που βρίσκονται παράνομα για να προχωρήσουμε είτε σε εθελούσιες επιστροφές είτε σε απελάσεις».

Για τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία ενόψει των σοβαρών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή ο κ. Ανδρέου είπε ότι «η αστυνομία αξιολογεί και λαμβάνει όλα τα μέτρα που χρειάζονται. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι αυτά τα μέτρα δεν ανακοινώνονται για ευνόητους λόγους. Εμείς ως Αστυνομία έχουμε λάβει μέτρα για την ασφάλεια τέτοιων υψηλών στόχων και συνεχίζουμε. Αξιολογούνται πληροφορίες και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα».

Ερωτηθείς για την έξαρση που παρατηρείται σε εμπρησμούς είπε ότι «πάντοτε υπήρχαν αυτά τα θέματα, προφανώς τώρα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Εμείς ως αστυνομία δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια γιατί είδαμε και διάφορες αναρτήσεις ότι η αστυνομία δεν κάνει τίποτα. Η αστυνομία όσα μέτρα και να λάβει είτε αφορά περιπολίες είτε άλλα είναι αδύνατο να είμαστε σε όλους τους χώρους που συμβαίνουν αυτά. Τον περασμένο μήνα, τον Μάρτιο, είχαμε 17 συλλήψεις για 11 διαφορετικές περιπτώσεις που αφορούν εμπρησμούς είτε οχημάτων είτε κτηρίων. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αυτό τον ρυθμό, Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια των πολιτών».

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ είπε ότι οι εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.