Παραπολιτικά

Καρχαρίες, δελφίνια και... «χρυσόψαρα»

Δύο καρχαρίες εντοπίστηκαν στα ανοιχτά της Λάρνακας πριν από μερικές ημέρες. Η παρουσία τους συνέπεσε με τη δυναμική επανεμφάνιση του... Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος, σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο», εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στην Κυβέρνηση του... «χρυσόψαρου» Νίκου Χριστοδουλίδη, θεωρώντας ότι ο Πρόεδρος αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει επαρκώς τους διάφορους «καρχαρίες».

Την ίδια ώρα ο Αβέρωφ κάλεσε τους Συναγερμικούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν το κόμμα τους στις διπλές εκλογές του Ιουνίου, θέλοντας, προφανώς, να διαλύσει τους ψιθύρους ότι ο ίδιος εργάζεται παρασκηνιακά (σαν... σουπιά) για την αποτυχία του κόμματος στις εκλογές, ώστε να φορτωθεί την ευθύνη η Αννίτα. Ο Φούλης εξέφρασε τη στήριξή του στην πρόεδρο του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα της συνέστησε να δείχνει περισσότερη αυτοπεποίθηση και να κάνει όσο πιο σκληρή αντιπολίτευση μπορεί στον Χριστοδουλίδη. Με άλλα λόγια, να του... ψήνει το ψάρι στα χείλη.

Και μια και μπήκαμε στα... βαθιά, ας δούμε και τι άλλο θαλασσινό προσφέρει η επικαιρότητα.

Ασφαλώς ο πιο ανησυχητικός κίνδυνος είναι οι μαζικές, διά θαλάσσης, αφίξεις Σύρων στις κυπριακές ακτές. Αν ο Λίβανος δεν τηρήσει ούτε αυτήν τη φορά τις δεσμεύσεις του, που ανέλαβε κατά την επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη στη Βηρυτό, θα πρέπει η Κυβέρνησή μας να πάρει τις σκληρές αποφάσεις που έχει προαναγγείλει. Θα μπορούσαμε να καταφύγουμε και σε εξτρεμιστικά μέτρα. Να διαδώσουμε, για παράδειγμα, ότι οι θάλασσές μας έχουν κατακλυσθεί από... καρχαρίες, ίσως αυτό αποτρέψει κάποιους μετανάστες να πάρουν το ρίσκο και να ταξιδέψουν με εκείνα τα σαπιοκάραβα. Ναι, το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα, όπου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης καλείται να αποδείξει στον Αβέρωφ ότι δεν είναι «χρυσόψαρο», αλλά... «λεοντόψαρο»!

Α! Ξέχασα ότι είχαμε και εμφάνιση δελφινιών στη Λεμεσό. Θα έλεγα ότι ήταν ένα είδος συμβολικού χαιρετισμού προς τους αμέτρητους... «δελφίνους» που διεκδικούν άνοδό τους σε θώκους εξουσίας τον ερχόμενο Ιούνιο. Περιφερειάρχες, δημάρχους, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, ευρωβουλευτές και τα λοιπά (σύνολο πάνω από 3.500, μάσσιαλλα).

Δεν ξέρω, πάντως, τι θα προτιμήσουν οι ψηφοφόροι που θα βρίσκονται τότε σε καλοκαιρινή διάθεση. Να πάνε στο εκλογικό κέντρο και να παιδευτούν να συμπληρώσουν έξι έως οκτώ ψηφοδέλτια διαφορετικού χρώματος, ή να την αράξουνε κάτω από μια πολύχρωμη ομπρέλα, κοντά στο κύμα, ενισχύοντας το... κύμα αποχής;

ΜΠΟΞΕΡ