Κόστος Ζωής

Νέα αύξηση στα καύσιμα την εβδομάδα που έρχεται - Πόσα θα φτάσει η τιμή της βενζίνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα πιο βαθιά θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι καταναλωτές, καθώς μέχρι και 4 σεντ αναμένεται να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακόμα πιο βαθιά θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι καταναλωτές, καθώς μέχρι και 4 σεντ αναμένεται να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, «μπορεί να έχουμε αύξηση 2 με 3 μέχρι και 4 σεντ».

Σημειώνεται ότι, καταγράφηκε και την τελευταία εβδομάδα αύξηση στην τιμή της βενζίνης, καθώς ανήλθε στα €1,55.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι «υπήρξαν αυξήσεις που είναι 4 σεντ, γύρω στο 1,5 σεντ το πετρέλαιο κίνησης, αυξήσεις της τελευταίας εβδομάδας».

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των πρατηριούχων, καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η τιμή της βενζίνης να φτάσει μέχρι και το 1, 90 σε περίπτωση γενίκευσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Όπως ανέφερε ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, «αν συνεχιστεί η αύξηση, πλησιάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι σίγουρα θα έχουμε 1.80, 1.90 στις τιμές».

Αδικαιολόγητες χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά λόγω των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων.

«Είναι αδικαιολόγητη οποιαδήποτε αλυσιδωτή αύξηση στα βασικά προιόντα διατροφής.

Βεβαίως θα υπάρξουν αυξήσεις έστω και αν δεν δικαιολογούνται, επειδή μια μερίδα του εμποροβιομηχανικού κόσμου περιμένει να μια αφορμή για να αυξήσει τις τιμές της, πέραν από τις αυξήσεις που έχει ήδη επιβάλει», τόνισε ο κ. Δρουσιώτης.

Σήμερα η μέση τιμή για την Αμόλυβδη 95 βρίσκεται στα €1,55 ενώ για το πετρέλαιο κίνησης η μέση τιμή αγοράς είναι €1,61.