Τοπικά

Ανοιξιάτικο Πέπλο στον Κάμπο: Η πρώτη εκδήλωση ανθοφορίας Ιαπωνικών κερασιών στην Κύπρο

Ένα μοναδικό θέαμα των ανθισμένων τοπικών και ιαπωνικών κερασιών

Σε μια εκδήλωση ανθοφορίας Ιαπωνικών κερασιών που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Πάρκο Sakura στον Κάμπο, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάμπου μαζί με το Πολιτιστικό Σωματείο Ανάπτυξης Κάμπου-Τσακίστρας και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο πραγματοποιούν μια μοναδική διοργάνωση για να γιορτάσουν την άνοιξη και την ομορφιά της φύσης.

Πρόκειται για μια μέρα αφιερωμένη στην ανθοφορία ιαπωνικών κερασιών (που μόνο στον Κάμπο της ΤσακκΊστρας μπορείς να τις βρεις) που στόχο έχει να αναδείξει τη μαγεία της φύσης. Το Πάρκο Sakura δημιουργήθηκε το 2022 με πρωτοβουλία της τότε πρέσβειρας της Ιαπωνίας στη Κύπρο, κας Ιseki Izumi, στα πλαίσια των εορτασμών των 60 χρόνων των διπλωματικών σχέσεων Κύπρου – Ιαπωνίας. Οι κερασιές τύπου SAKURA, ανθοφορούν περί τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, έχουν μεγάλα ροζ λουλούδια και δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Στην Ιαπωνία, όπου υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις από αυτές αλλά και σε πάρκα του εξωτερικού, με πρώτο και καλύτερο αυτό της Ουάσιγκτον πρωτεύουσας των ΗΠΑ, τις επισκέπτονται κατά εκατομμύρια οι άνθρωποι για να τις χαρούν. Οι κερασιές με τη σύντομη ανθοφορία τους (τρεις βδομάδες περίπου) συμβολίζουν το πρόσκαιρο της ζωής μας μαζί με την ομορφιά που μας προσφέρει η φύση.

Ο χώρος του πάρκου εμπλουτίστηκε με πολλά Ιαπωνικά και σπάνια τοπικά φυτά, ώστε ολόχρονα να έλκει τους επισκέπτες. Το πάρκο βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μ., στον πυρήνα του χωριού εκεί που βρίσκεται η παλιά βρύση, ο παλιός ελιόμυλος του χωριού, το μοναδικό στην Κύπρο πάρκο με αγριόπαπιες και το ανεκτίμητης αξίας Εκθετήριο πλουμιστού κολοτζιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 από τις 11 το πρωί στον Κάμπο στο Πάρκο Sakura και οι διοργανωτές προσκαλούν όλους όσοΙ επιθυμούν να απολαύσουν το θέαμα των ανθισμένων ιαπωνικών κερασιών, να κοπιάσουν και να μοιραστούν τη χαρά της εποχής με ένα πλήθος δραστηριοτήτων, γευστικών εκπλήξεων και μουσικής περιδιάβασης στην παράδοση.

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στα καφενεία μας μέσα στο πράσινο και να απολαύσουν το μεσημεριανό τους στα καφεστιατόρια του χωριού.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/KambosTsakkistra

Περιγραφή Δράσης

11:00: Καλωσόρισμα από τον κοινοτάρχη Κάμπου, Σωτήρη Αντρέου και θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Κύπρο, Yoshio Yamawaki.

11:15: Εκπρόσωποι από την ιαπωνική πρεσβεία θα βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους να ντυθούν με ιαπωνικές στολές, που θα είναι διαθέσιμες στον χώρο της εκδήλωσης, για να φωτογραφηθούν μαζί με τις κερασιές.

13:00: Το παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα «Σερράχης Ακακίου», θα παρουσιάσει πρόγραμμα κάτω από τις ανθισμένες κερασιές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

  1. Η Κοινότητα θα κεράσει όλους τους επισκέπτες.
  2. Ομάδα δασκάλων του χωριού θα απασχολεί τα παιδιά με δημιουργικές δραστηριότητες.
  3. Στο χωριό θα υπάρχει μικρό παζαράκι με τοπικά προϊόντα.
  4. Θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να συνδεθούν με το Πάρκο SAKURA υιοθετώντας τη δική τους κερασιά με το συμβολικό ποσό των €100.

Για κρατήσεις σε χώρους εστίασης στον Κάμπο & Τσακίστρα:

  • Καφεστιατόριο «Ο Πλάτανος» - Τηλ. 99417726
  • Εστιατόριο «Ο Πράσινος Κάμπος» - Τηλ. 99612368 (διαθέτει και δωμάτιο προς ενοικίαση)
  • Καφενείο «Ηλίας» - Τηλ.99680355
  • Καφενείο «Στης Κούλλας» - Τηλ. 99771479