Παραπολιτικά

Διεύθυνση μόνιμης διαμονής... υπεραγορά!

Το ξέρατε ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας που κατοικούν σε... υπεραγορές; Σε καφετέριες; Σε καταστήματα; Σε γραφεία; Σε χώρους εστίασης; Σε... κυνηγετικούς συλλόγους; Τουλάχιστον αυτούς τους τόπους διαμονής έχουν δηλώσει κάποιοι ψηφοφόροι, που υπέβαλαν αίτηση μετοίκησης, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Ιουνίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Άλφα». Προφανής στόχος μεγάλου αριθμού από αυτές τις μετοικήσεις είναι η υποστήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων. Υπάρχουν, μάλιστα, πληροφορίες ότι ψηφοφόροι δηλώνουν ως τόπο διαμονής τις οικίες... υποψηφίων!

Ήταν επόμενο. Έχοντας πάνω από 10.000 υποψηφίους να διεκδικούν 3.500 αξιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο άγριος συναγωνισμός οδήγησε στην εκκίνηση της γνωστής επινοητικότητας των Κυπρίων, που στηρίζεται στην παραποθκιάν. Έτσι βρεθήκαμε μπροστά στο φαινόμενο να υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις μετοίκησης, πολλές από τις οποίες με παραπλανητικές διευθύνσεις, όπως έχουν περιγραφεί και στην αρχή του κειμένου.

Έχει καταγγελθεί περίπτωση, σε μια μόνο κατοικία να διαμένουν... 26 ψηφοφόροι. Θα έχει πλάκα να ισχυριστούν ότι δεν έκαναν κάτι παράνομο και να προβάλουν ως δικαιολογία ότι ζουν όλοι μαζί επειδή τα... ενοίκια είναι πανάκριβα!

Και αυτός που δήλωσε ως διεύθυνση κατοικίας ένα... σούπερμαρκετ, τι θα πει σ’ αυτούς που θα ερευνήσουν το αίτημά του για μετοίκηση; Ότι βασικά είναι... άστεγος και ότι αυτήν την περίοδο τυχαίνει να ζει σε ένα... κασόνι, που το τοποθέτησε έξω από υπεραγορά;

Πάλι καλά που δεν δήλωσαν κάποιοι διεύθυνση κανένα... κοιμητήριο. Για να θυμηθούμε και τις περιβόητες εκλογές «βίας και νοθείας» στην Ελλάδα το 1961, όπου «ψήφισαν» ακόμη και... νεκροί και... δέντρα!

Οι περίεργες μετοικήσεις θα ερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, αλλά είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας μας. Κάθε υποψήφιος δήμαρχος ή αντιδήμαρχος ή περιφερειάρχης ή δημοτικός σύμβουλος ή μουχτάρης ή αζάς ή σχολικός έφορος, αφήνει την εντύπωση ότι δίνει τον υπέρ βωμών και εστιών αγώνα για μια καρέκλα ενός Δήμου που έχει πληθυσμό όσο μια γειτονιά της Νέας Υόρκης. Και στο πλαίσιο της αγωνίας του και του άγχους του να κατακτήσει αυτήν την «σπουδαία» καρέκλα, μετέρχεται κάθε κόλπο που μπορεί να κόψει ο νους του, για να εξασφαλίσει ψηφαλάκια. Κάποιοι υποψήφιοι νομίζουν ότι διεκδικούν την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο μικρομεγαλισμός μας εν πλήρει δόξη!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ