Ειδήσεις

Πυρκαγιά σε συνεργείο επιδιόρθωσης κατέστρεψε 12 οχήματα

Δώδεκα οχήματα υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 05:37, στον εξωτερικό χώρο συνεργείου επιδιόρθωσης οχημάτων (ισιωμάτων/βαφείο) στο Καϊμακλί, Λευκωσία. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς το συνεργείο ήταν κλειστό.

Εκτεταμένες ζημιές υπέστη και μικρό υποστατικό το οποίο χρησιμοποιείτο ως κουζίνα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή στο Χ, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς Λευκωσίας.

«Έγιναν εγκατάσεις νερού και χρήση αναπνευστικών συσκευών. Υπήρξε συνεχής μεταφορά νερού με πλαγιογραμμές νερού από γειτονικό υδροστόμιο με την χρήση των 3 βυτιοφόρων οχημάτων. Από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη βαφή στο κυρίως υποστατικό του συνεργείου», προσθέτει.

Τα αίτια θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Εξάλλου στις 16:02 χθες πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μηχάνημα τυλίγματος μπάλων σανού (Bailer) το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία από τον ιδιοκτήτη του, στη Λάρνακα.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν από την άφιξη της Π.Υ με πυροσβεστήρα ξηρής σκόνης από τον ιδιοκτήτη. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε περίπου 10 δεκάρια ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και μπάλες σανού. Ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς Λάρνακας και 2 από Τμήμα Δασών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το τελευταίο 24ώρο ανταποκρίθηκε σε 42 περιστατικά, 33 πυρκαγιές και 9 ειδικές εξυπηρετήσεις.

ΚΥΠΕ