Πολιτισμός

Έργα Τέχνης στον Δήμο Λάρνακας

Υπογράφηκε η Συμφωνία για τη δημιουργία της «Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρνακας - Συλλογής Χριστοφόρου» και της δωρεάς έργων τέχνης προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας.

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει της ευχαριστίες του προς τους Μαρία και Χαράλαμπο Χριστοφόρου για την ευγενική πρόθεσή τους να παραχωρήσουν μέρος της συλλογής τους και να δωρίσουν έργα τέχνης προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας.

Η ενέργεια αυτή του ζεύγους Χριστοφόρου επεκτείνει και εμπλουτίζει σημαντικά τη συλλογή έργων του Δήμου Λάρνακας και παράλληλα ενισχύει τις προσπάθειες του Δήμου ώστε ο πολιτισμός γενικότερα να λειτουργήσει ως παράμετρος εκπαίδευσης και ανάπτυξης.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας, μέρος της αξιόλογης συλλογής Χριστοφόρου θα φιλοξενηθεί στον πρώτο όροφο του Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (πρώην Λέσχη Λάρνακας) επί της οδού Ζήνωνος Κιτιέως αρ. 3, και θα περιλαμβάνει έργα Ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών του 19ου – 20ου αιώνα.

Η συλλογή Χριστοφόρου καλύπτει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της τέχνης, καθώς σ’ αυτά τα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής συναντάμε ενδεικτικά την περιπέτεια, τις αναζητήσεις και τα μορφοπλαστικά μέσα τέχνης εκείνης της εποχής μέσα από την έμπνευση των δημιουργών τους.