Ειδήσεις

Η διαχείριση του μεταναστευτικού ενώπιον Ολομέλειας της Βουλής

Ολοκληρωμένη συζήτηση για το θέμα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών πραγματοποιεί το απόγευμα της Πέμπτης (18/4) η Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι όσοι δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο μέλλον από τις μεταναστευτικές ροές σημαίνει ότι έχουν καταδικάσει τον τόπο.

Σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με την πολιτική διαχείρισης των μεταναστευτικών / προσφυγικών ροών, είπε ότι αυτό που ζει η Κύπρος τους τελευταίους μήνες είναι μια 'άοπλη εισβολή' προσθέτοντας ότι όσοι θέλουν ανοικτά σύνορα γεννούν την ξενοφοβία και τον φασισμό.

Σε λίγες δεκαετίες, είπε, δεν είναι οι Ισλαμιστές που θα εξευρωπαϊσθούν, αλλά οι Ευρωπαίοι θα εξισλαμιστούν. Τουλάχιστον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, καταβάλλει προσπάθειες και ευχήθηκε όπως με την στήριξη της ΕΕ να πεισθεί ο Λίβανος να συγκρατήσει τις «ροές δύστυχων ανθρώπων από την Συρία ή από αλλού».

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών Σταύρος Παπαδούρης ανέφερε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την εγχώρια διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι ως κράτος δεν προχωρούμε στους επαναπατρισμούς όπως θα έπρεπε.

Σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με την πολιτική διαχείρισης των μεταναστευτικών / προσφυγικών ροών, είπε ότι η παρούσα Κυβέρνηση όντως έχει ακολουθήσει μια πιο αποτελεσματική πολιτική με απτά αποτελέσματα, αλλά έκανε λόγο για ένα μεγάλο κατεστημένο διαφθοράς εντός και εκτός Κύπρου που διατηρεί το πρόβλημα.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Κύπριος πολίτης θέλει να νοιώσει ασφάλεια στον τόπο του και ότι το Κίνημα είναι έτοιμο για συνεργασία για δημοκρατικές και έννομες πρακτικές για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ