Ειδήσεις

«Συναγερμός» για τις αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών - Εικοσαπλάσιες ροές δια θαλάσσης (Βίντεο)

«Κυνήγι» διακινητών και πιέσεις Ε.Ε. προς Λίβανο ανάμεσα στις αποφάσεις - 500 μετανάστες εντός 3 ημερών στην Κύπρο

Προ του φάσματος κατάρρευσης των αντοχών της βρίσκεται η Κύπρος, εξαιτίας του μεταναστευτικού.

"Είμαστε στα όρια", προειδοποιεί η κυβέρνηση, καθώς τα τελευταία 24ωρα είναι ασυγκράτητες οι μεταναστευτικές ροές από θαλάσσης.

Το πρωί, συνήλθε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφάλειας, με σκοπό τη λήψη μέτρων, τα οποία ένεκα της κατάστασης δείχνουν αδύναμα να την αντιμετωπίσουν.

Το ανελέητο κυνηγητό των διακινητών παράνομων μεταναστών και η άσκηση ευρωπαϊκών πιέσεων προς την κυβέρνηση του Λιβάνου για συκράτησή τους, συγκαταλέγονται στα μέτρα.

Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, αναφέρουν ότι τέθηκε σήμερα πρώτη φορά, έστω και επιφανειακά το σενάριο η Κύπρος να σταματήσει να δέχεται νέες αιτήσεις πολιτικού ασύλου.

Δείτε το βίντεο:

Και από την πολιτική πτυχή του μεταναστευτικού θα περάσουμε στην επιχειρησιακή, καθώς οι Αρχές καλούνται να διασώσουν τη μία βάρκα μετά την άλλη, που καταφθάνουν στην Κύπρο από τον Λίβανο γεμάτες με παράνομους μετανάστες.

Χθες βράδυ έριξαν άγκυρα άλλα δύο πλοιάρια με 68 πρόσωπα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αφιχθέντων μεταναστών στους 500 σε τρεις μόλις μέρες.

Ενδεικτικό της πίεσης, που δέχεται η χώρα είναι ότι οι ροές διά θαλάσσης έχουν εικοσαπλασιαστεί σε σύγκριση με την αντίστοιχη περιόδου του περσινού έτους.

Η Σοφία Ιωσήφ έχει το ρεπορτάζ: