Ειδήσεις

Στο κελί οι εννέα ύποπτοι για την άφιξη 476 μεταναστών τις τελευταίες τρεις μέρες

Συνολικά 10 σκάφη με 476 παράτυποιυς μετανάστες εντοπίστηκαν τα 3 τελευταία εικοσιτετράωρα να πλέουν προς την Κύπρο. 

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων ως υπόπτων για την πλοήγηση των σκαφών και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού του πλοηγού βάρκας που έφτασε στην Κύπρο την Κυριακή 31 Μαρτίου. Όλοι οι συλληφθέντες έχουν τεθεί υπό οκταήμερη κράτηση, την οποία διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Κατά τις πρώτες ώρες σήμερα έφτασαν ακόμη δύο σκάφη με παράτυπους μετανάστες. Στα δυο σκάφη επέβαιναν 68 παράτυποι μετανάστες οι 67 από τη Συρία και ένας από το Μπανγκλαντές. 

Η πρώτη βάρκα ανακόπηκε 55 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και σε αυτήν επέβαιναν 43 άτομα. Πρόκειται για 25 άνδρες 5 γυναίκες 6 παιδια και 7 ασυνόδευτους. Η ώρα 4:00 τα ξημερώματα οι παράτυποι μεταναστες μεταφερθηκαν με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. 

Η δεύτερη βάρκα ανακόπηκε 2 ώρες και 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και σε αυτήν επέβαιναν 25 παράτυποι μετανάστες. Πρόκειται για 16 άντρες 1 γυναίκα 2 παιδιά και 6 ασυνόδευτους. Η ώρα 4:40 τα ξημερώματα οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Μαρινα Αγιας Ναπας. 

Έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά. 

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων από τη Συρία ηλικίας 26 και 52 ετών. Τα δυο άτομα παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηριου Αμμοχωστου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για περίοδο 8 ημερών. Τα δυο σκάφη απέπλευσαν από τον Λίβανο και εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. 

Χθες η Αστυνομία προχώρησε σε 3 συλλήψεις στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων που αφορούν τις 3 βάρκες που έφτασαν χθες 1η Απριλίου στην Κύπρο από τον Λίβανο. Πρόκειται για ένα 17χρονο από τη Συρια και δυο άτομα από τον Λίβανο ηλικίας 22 και 36 ετών. Σήμερα τα 3 άτομα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου που εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους για περίοδο επίσης 8 ημερών. 

Υπενθυμίζεται πως χθες 4 άνδρες από τη Συρία 18, 23, 26 και 43 ετών που είχαν συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας για τις 5 βάρκες που εντοπίστηκαν την Κυριακή 31 Μαρτίου, παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης τους για περίοδο 8 ημερών. Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό του πλοηγού της μιας βάρκας. 

KYΠΕ