Ειδήσεις

Θέμα ημερών οι προτάσεις της κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας (Βίντεο)

Θέμα ημερών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, είναι η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων από την κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Πανέτοιμοι από καιρό και σε θέσεις "μάχης" είναι οι ιδιώτες δικηγόροι Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για την εξέταση αίτησης παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν μάλιστα ότι, η αίτηση πιθανόν να καταχωρισθεί από τη Νομική Υπηρεσία ακόμη και πριν το τέλος αυτής της βδομάδας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι, μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα καταθέσει προτάσεις για θέσπιση Ελεγκτικού Συνεδρίου, αντί του μονοπρόσωπου μοντέλου Γενικού Ελεγκτή, όπως ισχύει σήμερα με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Δείτε τα βίντεο:

Σοβαρή αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά, καταλογίζει στον Γενικό Ελεγκτή με ανακοίνωση της η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου.

Αναφέρεται σε παραβίαση θεμελιωδών αρχών Ελέγχου από πλευράς Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με την Ελεγκτική να απαντά ότι η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου καλύπτει υφιστάμενο της, αντί να διατάξει πειθαρχική έρευνα.