Έγκλημα

Καρτέρι θανάτου σε 34χρονο που έφευγε από Αστυνομικό Σταθμό (Βίντεο)

Απόπειρα δολοφονίας μέρα μεσημέρι στη Λακατάμεια - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Απόπειρα δολοφονίας με σενάριο βγαλμένο από γκανγκστερική ταινία, διαπράχθηκε μέρα - μεσημέρι, μπροστά στα μάτια έντρομων πολιτών στη Λακατάμεια.

Το θύμα, 34χρονος, ο οποίος απασχόλησε στο παρελθόν την Αστυνομία, δέχθηκε πυρά ενόσω οδηγούσε μοτοσικλέτα στον δρόμο Παλαιχωρίου - Ανθούπολης.

Οι δύο επίδοξοι δολοφόνοι, του έστησαν καρτέρι και του έριξαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς, τραυματίζοντας τον στον λαιμό.

Λίγο πριν δεχθεί τη δολοφονική επίθεση, ο 34χρονος βρισκόταν στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Λακατάμειας για να επισκεφθεί συγγενή του, ο οποίος τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις εμπρησμών.

Στο κάδρο των ανακριτών μπαίνει για τα καλά το σενάριο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας, σε μια περίοδο αλλαγής ισορροπίων στις φατρίες που μάχονται για τον έλεγχο του οργανωμένου εγκλήματος.

Το ρεπορτάζ έχει η Ζήνα Κωνσταντίνου:

Πονοκέφαλος για τις Αρχές η δράση του οργανωμένου εγκλήματος, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να ζητεί πίστωση χρόνου για να διαφανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που λήφθησαν, μετά τις απανωτές εγκληματικές ενέργειες που σημειώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Μάριος Χαρτσιώτης επανέλαβε πως μέρος της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος εκπηγάζει από τις Κεντρικές Φυλακές, τονίζοντας πως οι έφοδοι της Αστυνομίας στο σωφρονιστικό ίδρυμα είναι συχνότεροι από ποτέ.

Το ρεπορτάζ έχει η Ελένη Αγαθοκλέους:

Καταπέλτης κατά του Αρχηγού Αστυνομίας εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Κλαδικής Συντεχνίας των Αστυνομικών ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης, κάνοντας λόγο μέχρι και για δικτατορία.

Παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη για να απαντήσει στην πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του από τον Αρχηγό του Σώματος και έκανε λόγο για ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης του.

Παράλληλα, πέρασε στην αντεπίθεση, αφήνοντας αιχμές για επαφές του Αρχηγού με μάρυρες κατηγορίας, ενώ στηλίτευσε και τους χειρισμούς Παπαθεοδώρου στην πολύκροτη υπόθεση του κατά συρροήν δολοφόνου, Ορέστη Μεταξά.

Το ρεπορτάζ είναι της Ζήνας Κωνσταντίνου: