Ειδήσεις

Τεράστια άνοδος της θερμοκρασίας, πνίγεται στην σκόνη η Κύπρος - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης παρατηρούνται και σήμερα στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Κύπρου, με το γαλακτώδες χρώμα του ουρανού να είναι ενδεικτικό της κατάστασης και το επεισόδιο να αναμένεται να κορυφωθεί αύριο και την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ο Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Ανδρέας Χρυσάνθου, η σκόνη σήμερα περιορίζεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα, ωστόσο, αύριο και μεθαύριο οι συγκεντρώσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες στην επιφάνεια της ατμόσφαιρας, λόγω της εξασθένισης των ανέμων.

«Αγγίζει» τους 38 η θερμοκρασία

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσάνθου, την περιοχή μας επηρεάζει θερμή αέρια μάζα, η οποία προκαλεί θερμοκρασίες αισθητά πιο πάνω από τις μέσες τιμές για την εποχή. Σήμερα, η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26-27 στα παράλια και γύρω στους 24-25 στα ψηλότερα ορεινά.

Ψηλές θερμοκρασίες θα παρατηρηθούν και σήμερα το βράδυ, με τον υδράργυρο να δείχνει 17-18 σε όλες τις περιοχές της χώρας, θερμοκρασίες που σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο, είναι αρκετά ψηλές για κατώτερες.

Την ίδια ώρα, αύριο και την Πέμπτη ο υδράργυρος αναμένεται να «αγγίξει» τους 37-38 βαθμούς, ενώ την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή πτώση, για να παραμείνει, ωστόσο, πιο πάνω από τις μέσες τιμές.