Ειδήσεις

Αγώνας δρόμου την Κυριακή των Βαϊων στο Απλίκι για τα άτομα με αθέατη αναπηρία

Ο αγώνας δρόμου είναι ένα κάλεσμα ζωής και άθλησης από την μαχήτρια ζωής και επιβίωσης Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου.

Την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου 2024, διοργανώνεται εκδήλωση / αγώνας δρόμου στο Απλίκι Ορεινής. Ο αγώνας δρόμου είναι ένα κάλεσμα ζωής και άθλησης από την μαχήτρια ζωής και επιβίωσης Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου.

Η Άννα και οι συνοδοιπόροι της εδώ και 11 χρόνια δίνουν τη δική τους μάχη σε ένα αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας για το ότι: Η αθέατη αναπηρία επιβιώνει ανάμεσά μας.

Τρέχω για την Άννα με την Άννα γιατί και τα άτομα με αθέατη αναπηρία έχουν δικαίωμα στην άθληση. Ένας μικρός αγώνας δρόμου με τεράστια σημασία από την άβυσσο στο άπλετο φως.

Όλοι μαζί μπορούμε να ενδυναμώσουμε πιότερο την ψυχή μας και να συμβάλουμε στην καθαρά φιλανθρωπική δράση για κοινωφελές σκοπό του Κοινοτικού Συμβουλίου του χωριού Απλίκι, το οποίο για 2η συνεχή χρονιά θα φιλοξενήσει τον αγώνα.

Αγώνας ζωής

Η Άννα, μετά από μια απλή επέμβαση ρουτίνας έμελλε να βρεθεί σε ένα μαραθώνιο αγώνα για επιβίωση όταν επανήλθε από το κώμα. Δύο χρόνια μετά την σοκαριστική της εμπειρία κι όταν περπάτησε ξανά βήμα βήμα από την αρχή, βρέθηκε στα δρομικά μονοπάτια με αστέρι οδηγό και μιας φούχτας ποιοτικούς φίλους, όπως αναφέρει συχνά για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει την κοινωνία μας ότι είναι εδώ και ότι έχει δικαίωμα στην επιβίωση παρόλες τις καθημερινές δυσκολίες που της έχει φέρει η πιστοποιημένη αθέατη αναπηρία της.

«'Εχω τα πόδια μου έχω τα χέρια μου μπορώ να επικοινωνώ αλλά το γαστρεντερολογικό μου σύστημα έχει καταστεί ανίκανο λειτουργίας με πολλά τακτικά σοβαρά προβλήματα που με καθηλώνουν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Παρ΄ όλα αυτά η ψυχή ενδυναμώνεται πιότερο με τις στιγμές που μου χαρίζουν πράξεις ανθρωπιάς. Είμαι εδώ ακόμη και μπορώ να χαμογελώ και να συνεχίζω!», δηλώνει η Άννα.

Τον αγώνα θα στηρίζει ασθενοφόρο και αστυνομία.

Οι εγγραφές γίνονται διαδυκτιακά ή και επί τόπου από τις 7:30 μεχρι 9:00.

Μπορούμε όλοι να συμβάλουμε και να στηρίξουμε την προσπάθεια της Άννας και της κάθε Άννας.