Διεθνή

Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - «Προχωράει» η επίθεση στη Ράφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν μια «επιθετική επιχείρηση» στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, υποστηρίζοντας ότι οι μισοί διοικητές της πανίσχυρης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον τομέα αυτόν έχουν «εξοντωθεί».

Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν ο ισραηλινός στρατός έχει περάσει στο έδαφος του Λιβάνου.

«Πολλές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα και οι IDF (ο στρατός) διεξάγει επιθετική δράση επί του παρόντος σε όλον τον νότιο Λίβανο», είπε ο Γκάλαντ σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της ισραϊλινής κυβέρνησης δήλωσε ότι το Ισραήλ «προχωράει» με μια επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα, τη μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνεται εδώ και έξι μήνες, και θα εργαστεί ώστε να μην πληγούν οι Παλαιστίνιοι εκεί.

Εξάλλου υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας δήλωσε σήμερα στο Reuters πως ο ισραηλινός στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να καταλάβει τη Ράφα και μπορεί να ξεκινήσει την επιχείρηση μόλις λάβει την έγκριση της κυβέρνησης.

ΚΥΠΕ