Κόμματα

Νέες φουρτούνες στον ΔΗΣΥ λόγω δημοτικών εκλογών - Ανακατανομές στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεταξύ άλλων, για απόφαση τα συλλογικά όργανα του ΔΗΣΥ θα οδηγηθούν οι περιπτώσεις του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους ο οποίος υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Στροβόλου απέναντι από τον Χρίστο Τσίγκη.

Δεν τελειώνουν οι αναταράξεις στον Δημοκρατικό Συναγερμό, καθώς η νέα εκλογική αναμέτρηση φέρνει μαζί της ζητήματα, που αφορούν τόσο σε όσους κατέρχονται υποψήφιοι απέναντι στους εκλεκτούς του κόμματος, όσο και σε όσους στηρίζουν διαφορετικές υποψηφιότητες.

Μεταξύ άλλων, για απόφαση τα συλλογικά όργανα του ΔΗΣΥ θα οδηγηθούν οι περιπτώσεις του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους ο οποίος υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Στροβόλου απέναντι από τον Χρίστο Τσίγκη.

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου στον σταθμό Αντ1 δήλωσε, ότι έχουν ήδη τεθεί εκτός κόμματος όσοι έχουν κατεβεί με άλλους κομματικούς χώρους.

Επίσης έχουν σταλεί επιστολές, όπως είπε που περιλαμβάνουν την πρόνοια του καταστατικού για όσους κατεβαίνουν ανεξάρτητοι, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Από την άλλη, όμως υπάρχει και η περίπτωση της Νιόβης Παρισσινού, η οποία εξέφρασε υποστήριξη σε υποψήφιο άλλου κόμματος. Κι ενώ η φημολογία περί διαγραφής της οργιάζει, η τελική απόφαση θα ληφθεί επίσης από τα συλλογικά όργανα του κόμματος μαζί με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που θα οδηγηθούν επίσης στο εκτελεστικό γραφείο του κόμματος.

Ο Νιόβη Παρισσινού, πρώην αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, υπενθυμίζουμε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Γεάδη Γεάδη για τις Ευρωεκλογές.

Οι διπλές εκλογές, ενδέχεται να φέρουν και ανακατανομές στη Βουλή, εάν βέβαια λάβουν τη ψήφου των πολιτών οι οκτώ υποψήφιοι, που κατέχουν έδρα.

Πρόκειται για τον Νίκο Τορναρίτη του ΔΗΣΥ, υποψήφιο στον Δήμο Λευκωσίας, τον Χρύση Παντελίδη από το ΔΗΚΟ, υποψήφιο Ευρωβουλευτή.

Τους Σωτήρης Ιωάννου και Λίνο Παπαγιάννη από το ΕΛΑΜ, που διεκδικούν τις θέσεις του δημάρχου Λάρνακας και Αμμοχώστου αντίστοιχα.

Στη μάχη των Ευρωεκλογών μπήκαν και ο Ανδρέας Αποστόλου και ο Ηλίας Μυριάνθους από την ΕΔΕΚ, αλλά και ο Αλέκος Τρυφωνίδης από τη ΔΗΠΑ, αλλά και ο Σταύρος Παπαδούρης από το Κίνημα Οικολόγων.