Ο Σαββίδης καταθέτει αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Αν η καταγγελία γίνει αποδεκτή, η απόφαση θα οδηγήσει στην παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Οπως γράφει η εφημερίδα "Πολίτης", η καταγγελία συνοδεύεται από το βασικό νομικό κείμενο και παραρτήματα εκατοντάδων σελίδων. Την αίτηση θα καταθέσουν οι δικηγόροι της Νομικής Υπηρεσίας.

Την πρόθεση της Γενικής Εισαγγελίας να προχωρήσει σε καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή είχε προαναγγείλει, με συνέντευξη του στην Καθημερινή, την Κυριακή, ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης. Είχε δηλώσει ότι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, ως καθ ύλην αρμόδια με βάση το Σύνταγμα, θα πρέπει να κρίνουν αν η συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή απέναντι σε άλλες αρχές και υπηρεσίες είναι ανάρμοστη, για σκοπούς απόλυσης.

Ο Αγγελίδης είχε αναφέρει ότι οι κατ' εξακολούθηση αναφορές του Γενικού Ελεγκτή για κατάχρηση εξουσίας, από αξιωματούχους και λειτουργούς της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά και οι αναφορές του για συγκάλυψη παρανομιών από τον Γενικό και τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, προκαλούν συνταγματική κρίση και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους να περιέλθουν τα αξιώματα και οι θεσμοί σε ανυποληψία.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ