Ειδήσεις

Επιστρέφει σήμερα, Σάββατο, στη Λεμεσό το Street Life Festival

Οι οδοί Σαριπόλου και Αθηνών θα πεζοδρομοποιηθούν και είναι έτοιμοι να υποδεχθούν περί τους 30 χιλιάδες επισκέπτες

Το Street Life Festival, το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ στην καρδιά της παλιάς Λεμεσού επιστρέφει σήμερα, Σάββατο, προσφέροντας μια μέρα γεμάτη τέχνη, δημιουργικότητα και διασκέδασης, σε μικρούς και μεγάλους.

To Φεστιβάλ, που ξεκίνησε πριν από 17χρόνια από καταστηματάρχες της περιοχής, επανέρχεται φέτος δυναμικά, μετά από την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εμπνευστής του Γιώτης Κυριάκου, σε συνεργασία των The Copy Shop, Project2C και τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού.

Οι οδοί Σαριπόλου και Αθηνών θα πεζοδρομοποιηθούν και είναι έτοιμοι να υποδεχθούν περί τους 30 χιλιάδες επισκέπτες, ανέφερε, σε μια γιορτή καλλιτεχνικής και δημιουργικής έκφρασης που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 20:00.

Χαρακτηριστικό του φεστιβάλ αποτελεί η τέχνη του graffiti, το οποίο φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα έργα των καλλιτεχνών, θα ανανεώσουν αυτά που έγιναν στην τελευταία διοργάνωση, το 2019. Από την περασμένη Δευτέρα, ανέφερε ο κ. Κυριάκου, περίπου 30 Κύπριοι καλλιτέχνες καθώς και η διεθνούς φήμης Γαλλίδα street artist Zabou, άρχισαν να δημιουργούν σε διάφορα σημεία της περιοχής κέντρου πόλης.

«Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος, όπως πριν από 17 χρόνια. Να φέρουμε κόσμο στο κέντρο της πόλης, να περπατήσει χωρίς την παρουσία οχημάτων, να γνωρίσει τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις και να αυξηθεί η εμπορικότητα του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού», συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο των αυριανών εκδηλώσεων θα λειτουργεί γήπεδο μπάσκετ 3x3, ράμπες για skateboard, ενώ ποδηλάτες με BMX και χορευτές break-dance θα παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, τις δεξιότητές τους, υπό τη συνοδεία μουσικής.

Επιπρόσθετα, θα λειτουργήσει αγορά καλλιτεχνών και εργαστηρίων, όπου δημιουργοί θα παρουσιάσουν την τέχνη τους, κοσμήματα χειροποίητα, χειροτεχνίες, παιχνίδια κ.α, ενώ οι επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν σε εργαστήρια για να μάθουν και να δοκιμάσουν νέες δεξιότητες.

Σημειώνεται ότι όλα τα έσοδα από την ενοικίαση χώρου για τη λειτουργία της αγοράς, θα δοθούν στο εργαστήρι τέχνης του Ιδρύματος Θεοτόκος «Αμερίκος Αργυρίου».

ΚΥΠΕ