Αναλύσεις

ΥΠΟΙΚ: Οι κύριοι στόχοι για οικονομία το 1ο έτος διακυβέρνησης υλοποιήθηκαν

Οι κύριοι και προγραμματισμένοι στόχοι της οικονομικής πολιτικής για τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη έχουν όλοι υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε στάδιο ολικής υλοποίησης, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε μια υγιή πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητες».

Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης για τον απολογισμό του 1ου έτους υλοποίησης προγράμματος διακυβέρνησης του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Κεραυνός είπε ότι «το Υπουργείο Οικονομικών νοιώθει ότι έχει επιτελέσει όλους τους στόχους, νοιώθουμε ότι έχουν γίνει επιτεύγματα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για μια οικονομική πολιτική, που θα στοχεύει στη δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος και του παραγόμενου πλούτου», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι δική του «προσωπική ευθύνη είναι η διατήρηση υγιών δημόσιων οικονομικών και η διασφάλιση μακροοικονομικής σταθερότητας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας μέσα από ορθολογιστική διαχείριση των πόρων για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του κάθε πολίτη».

Ανέφερε ότι «στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης παράχθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις και όποιες τυχόν εξελίξεις και να υιοθετούμε τα κατάλληλα μέτρα στα πλαίσια πάντοτε μιας ανθρωποκεντρικής οικονομικής πολιτικής, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, και πάντοτε άξονες τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα γιατί οι μνήμες είναι νωπές ακόμη για το τι είχε συμβεί όταν ξεπερνούσαν αυτές τις βασικές παραμέτρους», υπογράμμισε.

Όραμα, σύμφωνα με τον κ. Κεραυνό, «είναι η συνεχής ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας μας, σε συνθήκες δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας μας, καθώς και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό μας, ώστε μέσα από μια ανθρωποκεντρική οικονομική πολιτική να βελτιώνουμε την ευημερία της κοινωνίας μας και να προστατεύουμε τις ευάλωτες ομάδες».

ΚΥΠΕ