Κόμματα

Θα είναι υποψήφια η Αννίτα στις Προεδρικές του 2028; (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε η Πρόεδρος της Βουλή και του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου η οποία μίλησε για το μεταναστευτικό πρόβλημα για τις Ευρωεκλογές αλλά και για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Αρχικά ανέφερε ότι η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα εισόδου η οποία δέχεται τους μεγαλύτερους αριθμούς παράτυπων μεταναστών. «Τώρα που έφτιαξε ο καιρός θα έχουμε και περισσότερους».

Όπως ανέφερε, έθεσε το θέμα στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. «Της είπα ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ποιες χώρε επωμίζονται δυσβάσταχτο βάρος με πρώτη την Κύπρο. Η ΕΕ δεν έχει δείξει αντανακλαστικά».

Επεσήμανε ότι ο ΔΗΣΥ βγήκε μπροστά στο θέμα της άρσης της νομικής προστασίας των Σύρων. «Θα έχουμε ένα νέο μεταναστευτικό κύμα από τον Λίβανο. Δεν ισχύει ότι όλες οι περιοχές της Συρίας δεν είναι ασφαλείς. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η νομική προστασία. Της είπα ότι θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα μια σύσκεψη με τους Προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών πρώτης εισόδους όπως είναι η Κύπρος για να δούμε τι γίνεται».

Συμπλήρωσε ότι δεν είδαν άλλες δράσεις από την Κυβέρνηση. «Ο χειρισμός γίνεται σωστά ωστόσο χρειάζονται άμεσες αποφάσεις».

Ερωτηθείς αν «παίζει το κεφάλι της» στις επερχόμενες εκλογές, απάντησε ότι «κάποιοι το επιχειρούν αυτό και είναι η έγνοια τους από το πρωί μέχρι το βράδυ. Να τους διαβεβαιώσω ότι η Αννίτα είναι εδώ για να βοηθήσει το κόμμα της, τον χώρο της, την Κύπρο ωσότου την θέλει ο κόσμος. Δεν εξυπηρετούμε καμία άλλη ατζέντα εκτός από την ωφελιμότητα και την βελτιστοποίηση των πολιτών».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής και το τι σημαίνουν οι Ευρωβουλευτικές και η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ευρωπαϊκά θέσμια. Δεν είναι μια απλή υπόθεση ή διασφάλιση καρέκλας σε κάποιον ή τα ποσοστά του κόμματος». Τόνισε ότι οι ίδιοι πιστεύουν ότι έχουν την καλύτερη ομάδα.

Σημείωσε ότι κάποιοι δεν πίστευαν στην Ευρώπη και λοιδορούσαν τον σπουδαίο οραματιστή Γλαύκο Κληρίδη. «Όταν θέλουμε να εξασφαλίσουμε μια θέση στην ΕΕ πρέπει να συμμεριζόμαστε τις αξίες της και το πως λειτουργεί».

Ακόμη, ρωτήθηκε αν είναι έτοιμη για την ανάληψη της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας απαντώντας πως «Όχι δεν σκέφτομαι την ανάληψη της ΚΔ. Το έχω πει ξανά. Η έγνοια κάποιων είναι αυτό. Να ησυχάσουν. Για μένα στην πολιτική είναι πολύ κακό. Να σου έχει ανατεθεί μια ευθύνη και να σκέφτεσαι πως μπορεί να εξασφαλίσεις κάποιο άλλο πόστο. Αυτό είναι λάθος γιατί χάνεις τον στόχος σου. Με ενοχλεί να συζητούν για το 2028 ή για το 2058».

Τέλος, μίλησε και για την πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου για τα τριήμερα, τονίζοντας ότι ακούγεται καλό. Βεβαίως να το συζητήσουμε. Έχει ξανακάνει αυτή την πρόταση.