Υγεία

"Φώναζε"... από το 2018 ο Οδυσσέας - Τι ανέφερε για την ενοικίαση ο Υπ.Υγείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις ζημιές που προκλήθηκαν στις Φαρμακευτικές Αποθήκες του Υπουργείου Υγείας, αλλά και την αποκάλυψη σκανδαλωδών πτυχών, κλήθηκε να σχολιάσει στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Αρχικά ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο ζήτημα παροχής φαρμάκων στους ασθενείς. Για τις ζημιές θα είναι σε θέση να ενημερώσουν τις επόμενες μέρες αλλά, όπως ανέφερε, δεν πρόκειται για τεράστια ποσά.

Κληθείς να απαντήσει αν έγιναν έλεγχοι καταλληλότητας είπε ότι έχει ζητήσει ενημέρωση. «Υπάρχει έκθεση από τον Γενικό Ελεγκτή και μέχρι σήμερα έπρεπε να είμαστε σε άλλες αποθήκες, η διαδικασία για μεταστέγαση έχει ξεκινήσει πριν από κάποιους μήνες διαδικασίες δημοσίου που παίρνουν χρόνο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την ενοικίαση, ο κ. Δαμιανός ανέφερε ότι 1979 ενοικιάστηκε το τεμάχιο από το Υπουργείο Εμπορίου για συν 33 χρόνια, μία ενοικίαση η οποία λήγει το 2045 και οι αποθήκες ενοικιάστηκαν από τον ιδιώτη για μεγαλύτερα ποσά το 2003.

«Αυτό που λέει ο Ελεγκτής είναι ορθό αλλά πρέπει να βρεθεί η διαδικασία με την οποία θα μπορούν να ανακτηθούν τα οποιαδήποτε χρήματα, γιατί ένας ιδιώτης έχει ενοικιάσει ένα χώρο από το κράτος, προχώρησε και το υπενοικίασε στο κράτος 25 χρόνια μετά που είχε γίνει η πρώτη ενοικίαση. Πρέπει να βρεθεί ο νομικός τρόπος για να γίνει κάτι το οποίο αντιλαμβάνομαι πριν χρόνια είχε ζητήσει και από την Νομική Υπηρεσία το αρμόδιο Υπουργείο τις δικές του θέσεις», πρόθεσε.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτό, το Υπουργείο Υγείας προχωρεί με μεταστέγαση αυτών των φαρμάκων σε άλλες αποθήκες», επεσήμανε.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι από το 2018 το Υπουργείο Υγείας ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ να του δοθεί επέκταση χρόνου όσον αφορά την ενοικίαση των υφιστάμενων αποθηκών, για να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ και να ξεκαθαρίσουν οι ανάγκες σε αποθηκευτικούς χώρους.