Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δηλώσεις Τατάρ δεν βοηθούν στη δημιουργία του κλίματος που επιθυμούμε

Δηλώσεις έκανε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την παρουσία του στα εγκαίνια του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στην τουρκοκυπριακή συνοικία Σκάλα και της αποκατάστασης/βελτίωσης προσόψεων στην οδό Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε «διαβάσαμε τις δηλώσεις του κ. Τατάρ. Σίγουρα δεν βοηθούν στη δημιουργία του κλίματος που επιθυμούμε. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να ακολουθήσω την τακτική του κ. Τατάρ. Πιστεύω στον Γενικό Γραμματέα και γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του. Να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης και ακολούθως θα σχολιάσουμε».

Τόνισε ότι «εκείνο που μπορώ να σχολιάσω είναι την ευχή – ελπίδα να προκύψει κάτι θετικό προς την επανέναρξη των συνομιλιών».

Στη συνέχεια μίλησε για το μεταναστευτικό τονίζοντας ότι «γνωρίζω τις θέσεις του Λιβάνου και τις θέσεις κρατών μελών της ΕΕ με την κατάσταση στη Συρία».

Συμπλήρωσε ότι «γνωρίζω τις διεθνείς μας υποχρεώσεις όπως γνωρίζω και είμαι υποχρεωμένος να διασφαλίσω τα συμφέροντας της ΚΔ. Έχω δυο κρίσιμες συναντήσεις. Την Κυριακή θα δω την Πρόεδρο της Επιτροπής, ενώ τη Δευτέρα θα είμαι στον Λίβανο. Ανάλογα με τις συναντήσεις θα ληφθούν αποφάσεις».

Επεσήμανε ότι «γνωρίζουμε τις δράσεις που θα ακολουθήσουμε. Θα υλοποιηθούν καλύτερα ανάλογα με το αποτέλεσμα. Θα είναι αποφάσεις που μπορεί να μην είναι αρεστές αλλά θα έχουν στόχος να διασφαλίσουν το συμφέροντας της Κυπριακής Δημοκρατίας και να προστατεύσουν τους πολίτες. Μπορεί να μην είναι αρεστές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».