Εργασία

Στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη για εξ αποστάσεως εργασία η Κύπρος

Οι καλύτερες, χειρότερες και φθηνότερες τοποθεσίες στην Ευρώπη για εξ αποστάσεως εργασία.

Η πανδημία μας έκανε να προσαρμόσουμε τον τρόπο ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εργασίας μας. Πολλές επιχειρήσεις συνειδητοποίησαν ότι η 100% απομακρυσμένη εργασία είναι εφικτή και έχει ως αποτέλεσμα πιο χαρούμενους, πιο παραγωγικούς υπαλλήλους. Αυτό άνοιξε δυνατότητες που δεν είχαμε πριν όχι μόνο να δουλεύουμε από το σπίτι αλλά από οπουδήποτε στον κόσμο.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν την εξ αποστάσεως εργασία στο εξωτερικό, έχουμε καθορίσει τις καλύτερες, χειρότερες και φθηνότερες τοποθεσίες στην Ευρώπη για εξ αποστάσεως εργασία. Αναλύσαμε παράγοντες όπως η ταχύτητα Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, η ασφάλεια εντός της χώρας και το γενικό κόστος ζωής. Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε μια σταθμισμένη κατάταξη για να προσδιορίσουμε τη συνολική βαθμολογία του απομακρυσμένου εργαζόμενου στα 100.

Οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για απομακρυσμένους εργαζόμενους

Λουξεμβούργο

Φωλιασμένη ανάμεσα στο Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η πρωτεύουσα του Λουξεμβούργου έχει καταταχθεί ως η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για εξ αποστάσεως εργασία. Εξετάζοντας τα πιο περιζήτητα στοιχεία για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους, η πόλη του Λουξεμβούργου σημείωσε 68/100 – την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις πόλεις. Η πόλη του Λουξεμβούργου έχει 6% υψηλότερη βαθμολογία καταλληλότητας για τηλεργασία από τη δεύτερη καλύτερη πόλη, το Όλομουτς. Κατατάσσεται επίσης σε υψηλά επίπεδα σε άλλες μετρήσεις, με εντυπωσιακή βαθμολογία Ποιότητας Ζωής 192,9, Δείκτη Υγείας 75 και Ευτυχία Δείκτη 7,23.

Όλομουτς

Το Όλομουτς, το οποίο βρίσκεται στην Τσεχική Δημοκρατία, βρίσκεται κοντά στη δεύτερη θέση στον δείκτη Remote Worker - με συνολική βαθμολογία 64,27. Το κόστος ενός διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου έξω από το κέντρο θα σας κοστίσει μόνο 350,25 £ και το Wi-Fi κοστίζει 15,56 £. Ο Όλομουτς σημείωσε 163,6 στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής, 73,4 στον Δείκτη Ασφάλειας και 6,85 στον Δείκτη Ευτυχίας.

Ρότερνταμ

Το Ρότερνταμ, μια πόλη στην Ολλανδία, κατατάσσεται στην τρίτη θέση στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Απομακρυσμένων Εργαζομένων, με βαθμολογία 63,88 στα 100. Η πόλη σημείωσε 196,7 στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής και 72,7 στον Δείκτη Ασφάλειας. Ένα γεύμα και μια μπύρα θα κοστίζουν μόνο 11,52 £ κατά μέσο όρο. Η Ολλανδία έχει επίσης ονομαστεί μια από τις πιο ευτυχισμένες χώρες, επομένως μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Ρότερνταμ σημείωσε 7,2 στα 10 στον Δείκτη Ευτυχίας.

Άλμποργκ

Στην τέταρτη θέση με βαθμολογία 63,84 είναι το Aalborg – μια πόλη στη Δανία που θεωρείται ζωντανό πολιτιστικό hotspot. Ένα εισιτήριο απλής μετάβασης στα τοπικά μέσα μεταφοράς θα κόστιζε μόνο 2,76 £, με ένα γεύμα και μια μπύρα συνολικά 17,64 £. Κατά μέσο όρο, η ηλεκτρική ενέργεια, η θέρμανση και το νερό θα κοστίζουν 169,27 £. Η πόλη κατέλαβε επίσης υψηλή θέση σε άλλες μετρήσεις. έχει βαθμολογία στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής 194,7, στον Δείκτη Υγείας 79,2 και στον Δείκτη Ευτυχίας 7,59.

Ρέικιαβικ

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή μεταξύ των απομακρυσμένων εργαζομένων. Αυτή η πόλη έχει συνολική βαθμολογία 63,72, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Απομακρυσμένων Εργαζομένων.

Ένα εισιτήριο απλής μετάβασης στα τοπικά μέσα μεταφοράς θα κόστιζε μόνο 3,26 £ και ένα γεύμα και μια μπύρα θα κοστίζουν 16,60 £ και 2,56 £. Η πόλη σημείωσε 187,5 στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής, 75,1 στον Δείκτη Ασφάλειας και 7,53 στον Δείκτη Ευτυχίας. Αν και κατατάσσεται σε υψηλά επίπεδα σε οτιδήποτε άλλο, ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου έξω από το κέντρο θα κόστιζε 1.175,88 λίρες το μήνα.

Ορισμένες πόλεις έχουν χαμηλή κατάταξη έναντι αυτών των παραγόντων, καθιστώντας τις λιγότερο επιθυμητές για τους απομακρυσμένους εργαζόμενους ή όσους θέλουν να γίνουν ψηφιακοί νομάδες.

Οι χειρότερες ευρωπαϊκές πόλεις για εξ αποστάσεως εργασία

Αθήνα, Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική της σημασία, η Αθήνα είναι η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για απομακρυσμένους εργαζόμενους, με βαθμολογία 50,34 στα 100. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας συγκαταλέγεται στις 15 χαμηλότερες ευρωπαϊκές πόλεις στον Δείκτη Ασφάλειας, σημειώνοντας 53 – 20% χαμηλότερη από το Λουξεμβούργο, την υψηλότερη πόλη.

Η Αθήνα έχει βαθμολογία στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής 128,6, στον Δείκτη Υγείας 57,5 ​​και στον Δείκτη Ευτυχίας 5,93.

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, είναι η δεύτερη χειρότερη πόλη στην Ευρώπη για απομακρυσμένους εργαζόμενους με βάση τις μετρήσεις μας. Οι τοπικές συγκοινωνιακές συνδέσεις είναι σχετικά φθηνές, με 86p για εισιτήριο απλής μετάβασης. Η Θεσσαλονίκη έχει βαθμολογία Δείκτη Ποιότητας Ζωής 128,6 και Δείκτη Ασφάλειας 53.

Βελιγράδι, Σερβία

Το Βελιγράδι, η πρωτεύουσα της Σερβίας, κατατάσσεται ως η τρίτη χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για εξ αποστάσεως εργασία, με βαθμολογία 51,94. Ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης θα κόστιζε 655,84 λίρες το μήνα και η βασική ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση και νερό θα έφταναν συνολικά τις 130,10 £.

Το Βελιγράδι σημείωσε 117,4 στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής, 61,8 στον Δείκτη Ασφάλειας και 6,14 στον Δείκτη Ευτυχίας.

Πάτρα, Ελλάδα

Η Πάτρα, μια πόλη στην Ελλάδα, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με βαθμολογία 52,33 στα 100. Η πόλη έχει βαθμολογία Δείκτη Ποιότητας Ζωής 128,6, Δείκτη Ασφάλειας 53 και Δείκτη Ευτυχίας 5,93.

Λεμεσός, Κύπρος

Η Λεμεσός, μια παραθαλάσσια πόλη της Κύπρου, κατατάσσεται ως η πέμπτη χειρότερη πόλη για τηλεργασία. Ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της πόλης θα σας κοστίσει 1.336,02 £ το μήνα, με βασικούς λογαριασμούς που ανέρχονται συνολικά σε 189,83 £. Η πόλη έχει δείκτη ποιότητας ζωής 146,5, δείκτη ασφάλειας 67,4 και δείκτη ευτυχίας 6,13.

Διαβάστε όλη την έρευνα ΕΔΩ