Αναλύσεις

Οι ιππότες της μάσας…

Σε αυτήν τη χώρα έχουν φαγωθεί οι ψυχές των ανθρώπων, η αξιοπρέπειά τους, τη τιμή τους και το ίδιο το κράτος. Δεν υπάρχει τίποτα όρθιο. Το νέο σκάνδαλο με τις ακατάλληλες αποθήκες των φαρμάκων όζει. Εξοργίζει τον πολίτη. Ακόμη και αυτός ο Θεός, αν μπορούσε ν’ αντιδράσει, θα σήκωνε τα χέρια ψηλά!

Το σκάνδαλο στις αποθήκες των φαρμάκων δεν προκαλεί απλώς το περί δικαίου αίσθημα, αλλά επιβεβαιώνει τη διαχρονική σήψη που υπάρχει σε αυτό το κράτος. Η ιστορία ξεκινά από το 1979. Αλλά, ας σταθούμε στα πιο πρόσφατα, όταν το Υπουργείο Ενέργειας ενοικίαζε από το 2004 αποθήκες χωρίς άδειες σε ιδιώτη για 6.660 ευρώ τον χρόνο και αυτός τις υπενοικίαζε στο Υπουργείο Υγείας με πολλαπλάσιο αντίτιμο, ύψους 135 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Επί τη βάσει επίσημων στοιχείων, από το 2004 ώς το 2016, όταν έληγε το συμβόλαιο του ιδιώτη με το κράτος, αυτός κατέβαλε ενοίκια 80 χιλιάδων ευρώ και εισέπραξε από την υπενοικίαση 1,7 εκατομμύριο. Ενώ ήταν γνωστό το υπερκέρδος, το κράτος θεώρησε ορθή την ανανέωση του συμβολαίου!

Το κράτος δεν έχει τον Θεό του. Και ο Θεός σηκώνει τα χέρια ψηλά. Και οι πολίτες είναι για άλλη μια φορά εξαπατημένοι. Θύματα της διαφθοράς. Λόγω, δε, των ζημιών μετά τις πλημμύρες, έχουν να επωμιστούν πολλαπλό κόστος. Τόσο εκείνο των φαρμάκων όσο και το διαφυγόν εισόδημα που τους ανήκει ως αποτέλεσμα της ασύμμετρης και σκανδαλώδους συμφωνίας του κράτους με τον ιδιώτη.

Και τώρα πάμε στο ψητό. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό το σκάνδαλο; Οι Κυβερνήσεις από το ’79 ώς σήμερα, όταν είχε υπογραφεί το πρώτο συμβόλαιο; Οι τεχνοκράτες, που ήταν εμπλεκόμενοι; Οι αρμόδιοι οι Υπουργοί ή μήπως η Βουλή; Ποιος ήλεγχε τη συμφωνία; Κανείς δεν γνώριζε απλά μαθηματικά για να διερωτηθεί τι γινόταν; Όλοι έκλειναν τα μάτια; Και τώρα που ήρθαν όλα στο φως, τι θα συμβεί; Θα στοιχειοθετηθεί ή όχι υπόθεση από τις Αρχές και τη Γενική Εισαγγελία; Προφανώς, η κοινή γνώμη διακατέχεται από κατάθλιψη. Ουδόλως, δε, πιστεύει ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν ή ότι τα χρήματα θα επιστραφούν στα ταμεία του κράτους. Ποιο κράτος; Το έχουν καταφάει τα τρωκτικά του κατεστημένου και οι ιππότες της μάσας, όπως θα έλεγε και ο Θεμιστοκλής Δέρβης, που κυβέρνησαν και ακόμη μάς κυβερνούν…