Τράπεζες

Βουτιά στα βαθιά από την αρχή για τον Πατσαλίδη - Χθες ενημερώθηκε ο Ηροδότου

Την Πέμπτη θα βρεθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ και τους υπόλοιπους Κεντρικούς Τραπεζίτες των κρατών μελών της Ευρωζώνης - Χθες ενημερώθηκε ο απερχόμενος Διοικητής Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Από την αρχή στα βαθιά μπαίνει ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Πατσαλίδης, αφού μετά τις πρωινές ανακοινώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Πατσαλίδης θα βρεθεί στην Φρανκφούρτη την Πέμπτη για το Συμβούλιο των Διοικητών της Ευρωζώνης.

Ο νέος Διοικητής θα κάνει τις πρώτες συστάσεις με τους ευρωπαίους ομολόγους του στην Φρανκφούρτη όπου θα βρεθεί για την προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης η οποία θα αφορά συζήτηση για την νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ την επόμενη περίοδο.

Η συνάντηση θεωρείται αρκετά κρίσιμη σχετικά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων εντός του 2024 ενώ θα αξιολογηθούν και η πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως είθισται ο Χριστόδουλος Πατσαλίδης θα πρέπει να βρεθεί στην Φρανκφούρτη από την Τετάρτη, αφού την προηγούμενη της συνάντησης γίνεται η προπαρασκευή για το τι θα συζητηθεί στην επίσημη συνάντηση των Διοικητών.

Την τελευταία στιγμή ενημερώθηκε ο Κωνσταντίνος Ηροδότου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today, ο Κωνσταντίνος Ηροδότου δεν είχε καμιά ενημέρωση για το αν θα αναλάβει ή όχι και την επόμενη πενταετία μέχρι χθες.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε αργά χθες το απόγευμα με τον απερχόμενο Διοικητή για να τον ενημερώσει ότι δεν θα ανανεωθεί η θητεία του.

Ο ΠτΔ ανέφερε στον κ. Ηροδότου ότι θεωρεί την θητεία του ως επιτυχημένη ενώ ο λόγος της αντικατάστασής του είναι κυρίως η ανάγκη ανανέωσης στην Κεντρική Τράπεζα.

Κυβ. Εκπρόσωπος: Δεν είναι του παρόντος οι ενδεχόμενες αντιδράσεις

Μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου και ερωτηθείς για τις όποιες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αφού ο κ. Πατσαλίδης ήταν στο πλευρό του Νίκου Χριστοδουλίδη από την προεκλογική και εντεύθεν, απάντησε ότι «έτερον εκάτερον, η επιλογή έγινε βάσει των γνώσεων και του βιογραφικού του νέου Διοικητή».

Σημείωσε ότι «ο Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε μία επιλογή βάσει των γνώσεων και του υπόβαθρου του κ. Πατσαλίδη τον οποίο θεωρούμε ικανότατο να αναλάβει τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας».

Η όποια συζήτηση εκ των προτέρων για ενδεχόμενες αντιδράσεις σίγουρα δεν είναι του παρόντος, είπε.

EconomyToday