Παραπολιτικά

Έχασε, αλλά έχει ακόμα τέσσερα χρόνια...

Αμάν Αλλάχ, τι έπαθε ο Ερντογάν Α΄ ο Μεγαλομανής με τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Έπαιξε πόκερ με τον Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη κι αυτός του πήρε και το σώβρακο. Ο σουλτάνος έβαλε στο τραπέζι της Πόλης όλα του τα λεφτά, μαζί με όλο του το γόητρο, και τα έχασε όλα.

Και έχασε και την Άγκυρα. Έχασε και τη Σμύρνη.

Έφαε τρεις συνολικά... μεγάλες ττενέκκες στο κεφάλι ο Ερντογάν!

Πρόκειται για μια παταγώδη προσωπική του αποτυχία, αφού προεκλογικά βγήκε ο ίδιος μπροστά, με επιδεικτικό τρόπο, ζητώντας, ουσιαστικά, από τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν, στο πρόσωπο των υποψηφίων τους οποίους αυτός υποστήριξε με κάθε μέσο.

Τελικά κέρδισε ο Ιμάμογλου και έχασε ο... ιμάμης (θυμηθείτε τον Ερντογάν σε ρόλο ιμάμη στην Αγιά Σοφιά).

Ο αναμενόμενος μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη ήρθε... την περασμένη Κυριακή, τουλάχιστον για τον Ταγίπ, που είδε να καταρρέει σε ερείπια η αλαζονεία του.

Φυσικά ο ίδιος θα μείνει Πρόεδρος μέχρι το 2028, αλλά η εικόνα του παντοδύναμου Ερντογάν, που κυριαρχεί χωρίς αντίπαλο στο πολιτικό σκηνικό, άρχισε να ξεθωριάζει.

Ωστόσο αυτό δεν θα τον εμποδίσει, στα τέσσερα επόμενα χρόνια, να συνεχίσει να προωθεί τους νεο-οθωμανι(α)κούς σχεδιασμούς του.

Ο ίδιος, μιλώντας μετά την τριπλή του ήττα, σημείωσε ότι «η Τουρκία έχει μπροστά της πάνω από τέσσερα χρόνια, τα οποία αξίζουν όσο ένας θησαυρός».

Ωχ! Όταν ακούω τον Ερντογάν να μιλάει για «θησαυρούς», το μυαλό μου πάει κατευθείαν στον δικό μας... φυσικό θησαυρό, στην ΑΟΖ μας.

Πολύ φοβούμαι ότι, έχοντας στριμωχτεί άσχημα με τα εκλογικά αποτελέσματα της 31ης Μαρτίου, δεν αποκλείεται να επιδιώξει να βγάλει το άχτιν του πάνω μας. Για να ξεχαστεί η ηχηρή του ήττα, ίσως βγάλει το «Αμπντουλχαμίτ Χαν» στα οικόπεδά μας.

Πολύ περισσότερο που είναι τσαντισμένος και από μιαν άλλη παταγώδη αποτυχία του, σε άλλο επίπεδο. Μιλάμε για την αποτυχία του να πείσει τους Αμερικανούς και κάποιες αραβικές χώρες να βάλουν φρένο στην ανθρωπιστική πρωτοβουλία «Αμάλθεια» της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τη δοκιμαζόμενη Γάζα. Η Κύπρος αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή της περιοχής, ενώ η Τουρκία ούτε καν σε δευτεραγωνιστή. Ο Χιτλερντογάν δεν πρόκειται να το χωνέψει με τίποτε αυτό...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ