Διεθνή

'Ενας 76χρονος Ολλανδός έκτισε κάστρο 26 μέτρων στον κήπο του σπιτιού του

Ο Λόρδος Γρηγόριος είναι ένας 76χρονος Ολλανδός που έχτισε μόνος του ένα πενταόροφο κάστρο ρωμαϊκού τύπου στον κήπο του σπιτιού του γεμάτο με ιππότες αλλά και έναν Δράκο από ανακυκλωμένο μέταλλο.

Ονόμασε το κάστρο Olt Stoutenburght ("Old Naughty Citadel") και βρίσκεται στο μικρό χωριό Blesdijke, στη βόρεια Ολλανδία.

Ο συνταξιούχος, που το πραγματικό όνομα του είναι Gerry Halman, έχει αφιερώσει 34 χρόνια για το οικοδόμημα και προμηθεύτηκε υλικά από όλο τον κόσμο.

Στην κεντρική αίθουσα του κάστρου κρέμεται ένας μεταλλικός πολυέλαιος από την Κωνσταντινούπολη και περίτεχνα σιδερένια κιγκλιδώματα από τη Λιβύη. Ένα από τα δωμάτια είναι εξοπλισμένο με μια ξύλινη μπάρα από το βαγόνι τραπεζαρίας του περίφημου Orient Express.

Εκατοντάδες βιβλία για την τέχνη και την ιστορία κοσμούν τους τοίχους της βιβλιοθήκης, με ένα πιστόλι μονομαχίας και ένα ινδονησιακό τελετουργικό στιλέτο σκορπισμένα στο γραφείο.

Το κάστρο έχει ύψος 26 μέτρα.

«Ήμουν πάντα λάτρης του κόσμου της φαντασίας από τότε που ήμουν παιδί, όχι του πραγματικού κόσμου, και δεν είμαι τρελός», λέει ο Ολλανδός. Και περιγράφει στο Γαλλικό Πρακτορείο την περιπέτειά του όταν πήγε τα σχέδιά του στις τοπικές αρχές για πολεοδομική άδεια.

"Ο δήμαρχος είπε: "Είναι τρελός. Δεν είναι οικοδόμος. Δεν έχει εμπειρία αρχιτεκτονικής και θέλει να χτίσει ένα κάστρο". Ωστόσο, τελικά κέρδισε την άδεια μετά από πολλές συζητήσεις με τις αρχές, εφόσον το κάστρο ήταν χαμηλότερο σε ύψος από 28 μέτρα.

Ο ίδιος λέει ότι τα τρία του παιδιά θα συνεχίσουν το έργο της ζωής του, όταν αυτός πεθάνει.

Τουρίστες έρχονται από παντού για να θαυμάσουν το κάστρο.

ΚΥΠΕ