Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του μοναχού Νεκτάριου - Έδωσε λίστα με ονόματα μαρτύρων

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του μοναχού Νεκτάριου ενώπιον της Ανακριτής Επιτροπής η οποία διήρκησε περίπου 5 ώρες.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους προχώρησε ο εκ των δικηγόρων των Αρχιμανδριτών Αναστάσιος Βαβούσκος ο οποίος ανέφερε ότι ο πατήρ Νεκτάριος ολοκλήρωσε την κατάθεση του.

«Υπομνήσαμε και εμείς στην Ανακριτική Επιτροπή ότι υπάρχει το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Ταμασού και θα επανέλθουμε το απόγευμα, 17:30 ώρα, για την κατάθεση του Πατρός Πορφύριου. Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, δεν επιτρέπεται.

Ερωτηθείς εάν οι δικηγόροι ήταν παρόντες στην κατάθεση είπε ότι, όχι απλώς αναμέναμε.

Στην ερώτηση εάν έλαβαν απαντήσεις επί των ενστάσεων που είχαν καταθέσει είπε πως, «μας ενημέρωσαν ότι οι απαντήσεις θα δοθούν μετά τη λήξη της ανακριτικής διαδικασίας. Εμείς είπαμε ότι σεβόμαστε τη διαδικασία και κατατέθηκε ολόκληρη κατάσταση με μάρτυρες που εμείς επιθυμούμε να εξεταστούν, περίπου 20 άτομα και περιμένουμε. Συνεχίζεται κανονικά από εκεί και πέρα πότε θα ολοκληρωθεί είναι θέμα της Ανακριτικής Επιτροπής και εμείς θα τοποθετηθούμε μετά αναλόγως».

Μετέπειτα και σε ερώτηση εάν ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος απάντησε σε ερωτήσεις της Ανακριτικής Επιτροπής είπε ότι, «δεν θα σας πω τίποτα, κατέθεσε τις απόψεις του. Ήτανε μέσα με τον ανακριτή, η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Καταθέτει τις απόψεις του, προφανώς κατατέθηκαν και κάποιες ερωτήσεις, απάντησε και ολοκληρώθηκε. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα για το περιεχόμενο».