Εκλογές 2024

Κάτω από την μπότα του Αττίλα

Ο στόχος της Τουρκίας είναι καθαρός: Η διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίου

Συνεχίζει να προκαλεί και να μας ταπεινώνει ο Ερντογάν. Δεν έχει τον Θεό του. Αλλά πότε σεβάστηκε οτιδήποτε, για να το κάνει και τώρα; Μετά τη μετατροπή της Βυζαντινής Μονής της Χώρας σε τζαμί, τη Δευτέρα του Πάσχα, υποδέχεται στις 13 Μαΐου τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την άσκηση Θαλασσόλυκος! Απλώνει δυνάμεις από τη Μαύρη θάλασσα ώς την Κύπρο. Κάνει πράξη τη «Γαλάζια Πατρίδα». Και πώς αντιδρούν οι ηγεσίες μας; Κλείνουν τα μάτια. Και ανέχονται γι’ ακόμα μια φορά τα καμώματα της Τουρκίας. Την επιθετικότητά της, που δεν έχει όρια.

Ο στόχος της Τουρκίας είναι καθαρός: Η διχοτόμηση της Κύπρου και του Αιγαίου. Μέχρι την πλήρη κατάληψή μας. Όσο για τις ηγεσίες μας, έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα μας σεβαστούν οι Τούρκοι. Πώς; Όταν δεν σέβονται τη θρησκεία, τον πολιτισμό και τις δημοκρατικές μας αξίες, πώς να μας σεβαστούν; Η Μονή της Χώρας είναι σύμβολο των Ελλήνων, των Ορθοδόξων και του Παγκόσμιου Πολιτισμού και το μαγάρισαν.

Οι Τούρκοι εξευτελίζουν στο πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού όλους μας. Δεν μας αφήνουν περιθώριο ελπίδας. Ο δικός μας στόχος είναι να πάμε στις Βρυξέλλες για να πετύχουμε εκεί όπου άλλοι απέτυχαν. Για να δείξουμε στην ΕΕ ποια είναι η Τουρκία. Όχι ότι δεν την ξέρουν, αλλά για να της αφαιρέσουμε το άλλοθι και να την αφήσουμε γυμνή και εκτεθειμένη.

Ορθώς γίνεται λόγος και διαμαρτυρίες για την εισβολή στην Ουκρανία και για όσα συμβαίνουν στη Γάζα. Εμείς, όμως, βρισκόμαστε κάτω από την μπότα του Αττίλα για 50 χρόνια. Συνεπώς, θα θέσουμε το Κυπριακό στην ΕΕ ως θέμα εισβολής και κατοχής, μακριά από διχοτομικές λύσεις, όπως οι ομοσπονδίες και οι συνομοσπονδίες, που οδηγούν σε νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής. Δεν προσβάλλουν μόνο εμάς, αλλά και τις αρχές και αξίες της ΕΕ.

* Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ