Παραπολιτικά

Τατάρ, Ολγκίν και... «εκλιπούσα» ομοσπονδία

Δημοσιεύουμε σήμερα αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης για τα διαδραματισθέντα στη συνάντηση του Ερσίν Τατάρ με την κ. Ολγκίν, υπό τη σκιά της δήλωσης του ψευδοπροέδρου ότι η ομοσπονδία έχει πεθάνει.

Μόλις η απεσταλμένη του Γκουτέρες μπήκε στο «προεδρικό» γραφείο του Τατάρ, αντίκρισε ένα μακάβριο θέαμα. Στη μέση του γραφείου βρισκόταν ένα... φέρετρο και ένα ομοίωμα ταφόπλακας, με την επιγραφή «Federasyon (Ομοσπονδία) R.I.P.». Παρά τον αιφνιδιασμό, η κ. Ολγκίν δεν έχασε το μόνιμο χαμόγελό της και ρώτησε τον Τατάρ τι ήταν αυτό που έβλεπε. Ο κατοχικός ηγέτης εξήγησε ότι ήθελε να της στείλει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μήνυμα ότι η ομοσπονδία τα έχει τινάξει και ότι η ίδια θα πρέπει να σταματήσει να αναζητά κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών. Το μόνο κοινό έδαφος που αποδέχεται ο παπαγάλος του Ερντογάν είναι το έδαφος όπου... θα θαφτεί η ομοσπονδία.

Η Κολομβιανή απεσταλμένη κατέβαλε μια τελευταία προσπάθεια να πείσει τον ξεροκέφαλο συνομιλητή της να μαλακώσει λίγο τη στάση του, λέγοντάς του ότι ίσως η ομοσπονδία να μην είναι τελείως πεθαμένη και να πρόκειται για... νεκροφάνεια. Μάταια. Εκείνος της απάντησε:

-Ολγκίν χανούμ, η ομοσπονδία πέθανε τελείως, ο Αλλάχ μακαρίσει την.

Και για να καταστήσει τελείως σαφείς τις προθέσεις του, είπε στην κ. Ολγκίν, δείχνοντας το φέρετρο και την ταφόπλακα, ότι με τη λήξη της αποστολής της, θα πρέπει να κάνει και τις διευθετήσεις για την επίσημη... κηδεία της ομοσπονδίας.

Η κ. Ολγκίν τον κοίταξε για μερικά δευτερόλεπτα και μετά σχολίασε:

-Δηλαδή, μίστερ Τατάρ, θεωρείτε ότι και η αποστολή που μου ανέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι και αυτή νεκρή;

-Ακριβώς! Σου το είχα πει από την αρχή. Θα χάσεις απλώς τον κόπο σου και τον χρόνο σου. Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις τεχνητή αναπνοή σε έναν... σκελετό!

Η κ. Ολγκίν έφυγε από το «προεδρικό» του Τατάρ, συνειδητοποιώντας ότι και η δική της αποστολή θα πάρει τελικά τη θέση της στο... κοιμητήριο, όπου είναι θαμμένοι οι σκελετοί αναρίθμητων αποστολών των διαφόρων μεσολαβητών, ειδικών απεσταλμένων και ειδικών αντιπροσώπων του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Τα ονόματα στους τάφους διαφέρουν. Εκείνο που παραμένει πάντα το ίδιο, είναι ο... δολοφόνος.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ